5 lifehacks voor ouders: om het allemaal wat makkelijker te maken

5 lifehacks voor ouders: om het allemaal wat makkelijker te maken

Opvoeden gaat soms niet over rozen, dus alles wat het leven als ouder wat makkelijker kan maken is meer dan welkom! Met deze lifehacks gaat dat vast lukken.

De site Diply.com plaatste een aantal lifehacks voor ouders die we jullie niet willen onthouden:

Speelgoed binnen de lijntjes houden

Kan het bij jullie ook zo’n slagveld als al het speelgoed tevoorschijn wordt gehaald? Daar kun je nu een eind aan maken door in de woonkamer een gedeelte af te plakken waar al het speelgoed mag liggen. Dus geen speelgoed buiten de lijntjes! En dat vinden ze nog leuk ook.

Warm of koud water?

Wat is de warmwater- en wat de koudwaterkraan? Door een trapspiraal om de warmwaterkraan te doen, kan je kind zich niet meer vergissen.

Koffiefilter in het potje

Het kan soms een gedoe zijn om je kind op het potje te leren plassen en poepen. Sommige kinderen vinden het zo leuk dat ze wel heel vaak op het potje gaan zitten voor een druppeltje plas… Om te voorkomen dat je elke keer het potje moet schoonmaken: plaats een koffiefilter in het potje!

Schuimrubber als handvat

Het dragen van je maxi-cosi om je onderarm kan pijnlijk zijn. Knip een stuk van een schuimrubberen zwembadslang af om de hendel wat zachter te maken.

Mag het wat zachter?

Leuk hè dat speelgoed dat geluid maakt. Soms word je er helemaal gek van. Als het niet mogelijk is om het geluid wat zachter te zetten, plak een plakbandje over de plek waar het geluid uitkomt om het wat te dimmen. Beter zo!

Hebben jullie nog leuke lifehacks om het leven als ouder wat makkelijker te maken? Laat je reactie hieronder achter!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50