Moeder bevalt in auto van tweeling en wijst man ondertussen weg naar ziekenhuis

Moeder bevalt in auto van tweeling en wijst man ondertussen weg naar ziekenhuis

Dat vrouwen echt kunnen multitasken, daar is Dacia Pittman het levende bewijs van. In de auto beviel ze 'even' van een tweeling en ondertussen gaf ze haar man aanwijzingen om naar het ziekenhuis te rijden. Hij was even de kluts kwijt…

Dacia was 38 weken zwanger van haar tweeling toen ze een onrustige nacht achter de rug had. Toen ze even in slaap viel en ’s ochtends vroeg wakker werd, voelde ze weeën en die bleven aanhouden. Tijd om naar het ziekenhuis te gaan!

Lees ook:
Vrouw bevalt in auto in bijzijn van het complete gezin

Eerder bevallen dan verwacht

Ze maakte haar man Marcus wakker, belde haar schoonzus om hun twee oudere zoontjes op te vangen en vertrokken naar het ziekenhuis. Maar in de auto kreeg ze het idee dat ze wel eens eerder zou kunnen bevallen… “Schatje, ik denk dat we het niet gaan redden…”, zei ze tegen haar man.

Kort daarna kwam baby Everett in hun Jeep ter wereld. En terwijl zij druk aan het bevallen was, vroeg haar man hoe ze eigenlijk bij het ziekenhuis moesten komen. Hij wist de weg niet… Hij was wel mee geweest naar afspraken bij de verloskundige, maar het ziekenhuis was voor hem nog een onbekende plek…

Dus gaf ze naast het bevallen ook nog eens aanwijzingen hoe je daar naartoe moest rijden. Tien minuten later beviel Dacia van een meisje, Amelia. Het bijzondere was dat het meisje in haar placenta ter wereld kwam. Dacia prikte de zak door en het meisje begon te huilen. Haar man raakte ondertussen een beetje in paniek. “Schatje, wat moet ik doen?” vroeg hij.

"Ik stelde hem gerust: 'Ze zijn gezond, leven en huilen… Je hoeft niet te racen.'”

Lees ook:
Filmpje van bevalling in auto gaat viraal

Ziekenhuis

Toen ze vlakbij het ziekenhuis waren, wijste Dacia de weg naar de spoedeisende hulp. Daar kwamen de artsen en verpleegkundigen het stel tegemoet. Gelukkig waren de baby’s sterk en groot genoeg en konden ze al na twee dagen naar huis.

Dacia’s grootste angst was dat de baby’s nog zorg nodig hadden op de intensive care of dat ze een keizersnede nodig had. “Ik heb geen keizersnede gehad, maar ik had ooit niet verwacht dat ik ze niet in het ziekenhuis ter wereld zou brengen!”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50