Moeder adopteert hospicebaby’s zodat ze liefde krijgen in de tijd die ze nog hebben

Moeder adopteert hospicebaby’s zodat ze liefde krijgen in de tijd die ze nog hebben
  • in Baby
  • 3
  • 5278
  • 28/01/2016

Sommige mensen zijn zó ongelooflijk goed in hun hart, dat je er bijna sprakeloos van wordt. Zo ook moeder Cori Salchert en haar familie. Zij adopteren terminaal zieke ‘hospicekinderen’ om ze de liefde en warmte te geven die ze anders in hun korte leven zouden missen.

Het hebben van een terminaal ziek kind met een korte levensduur is een van de meest verschrikkelijke en pijnlijke ervaringen die je als persoon kunt meemaken. Echter, verpleegkundige en moeder van acht kinderen, Cori Salchert en haar familie kiezen hiervoor en hebben dit meerdere keren meegemaakt. Cori vertelt Today.com dat sommige ‘hospicebaby’s’ zijn gestorven zonder familie omdat de ouders het niet kunnen verdragen om te zien hoe hun kinderen sterven, waardoor ze hier afstand van nemen. De baby’s brengen hun korte leven door in ziekenhuizen zonder echte familie om zich heen, en dus besloot deze dappere vrouw samen met haar familie om voor deze baby’s te zorgen zolang ze nog hebben.

Emmalynn
Cori heeft maar liefst acht biologische kinderen, en werkte als verpleegkundige en prenataal verliesspecialist. In 2012 adopteerde ze haar eerste baby toen haar werd verteld dat er een twee weken oude baby was zonder naam en niemand die voor haar zorgde. De conditie van de baby was een nachtmerrie. Ze kon niets zien of horen en reageerde slechts op pijnprikkels. Cori bracht het meisje naar huis en noemde haar Emmalynn. ‘Ze kon zijn gestorven in het ziekenhuis, in een deken gewikkeld en aan de kant gezet, want ze zat vast aan een voedingspomp. Maar we brachten deze prachtige baby naar huis om te leven, en dat deed ze’, zegt ze. Emmalynn woonde vijftig dagen omringd door ouders en acht broers en zussen, bij haar. Ze overleed in Cori’s armen.

Charlie
Terwijl ze aan het rouwen waren om Emmalyn, besloten Cori en haar familie om weer door dit zware proces te gaan. Ze adopteerden Charlie (zie foto), een lief jongetje met een hersenbeschadiging. Hij ademt door een rietje is en is al tien keer gereanimeerd in het afgelopen jaar. Artsen verwachten niet dat hij de volgende keer zal overleven. Maar Cori houdt van ‘m en zegt dat ze zich gezegend voelt om hem in haar leven te hebben.

‘Jarenlang wilde ik zorgen voor baby’s die een levensbeperkende prognose hadden zoals Charlie of een terminale diagnose zoals Emmalynn’, zegt Cori. ‘Het is een geschenk om een deel van het leven van deze baby’s te zijn, en de mogelijkheid te hebben om hun lijden iets te verlichten, ze te koesteren en lief te hebben. Zelfs al zijn ze niet in staat om iets tastbaars terug te geven of zelfs een glimlach te geven.’ 

Wow. Diep respect voor deze vrouw en haar familie.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Beeld: Cori Slchert

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50