‘Mijn zoontje lag 3,5 weken op de kinder IC vanwege kinkhoest’

‘Mijn zoontje lag 3,5 weken op de kinder IC vanwege kinkhoest’
 • in Baby
 • 11
 • 1116
 • 10/03/2024

Het was onlangs nog in het nieuws: er zijn steeds meer ernstig zieke baby's door kinkhoest. Het zoontje van Emma* lag 3,5 weken op de kinder IC vanwege kinkhoest en wil andere ouders waarschuwen: ‘Denk goed na als je besluit je kind niet te laten vaccineren, want dit wens je niemand toe.’

“Onze zoon kreeg met de leeftijd van 6,5 week kinkhoest. Hij was wel ingeënt, maar helaas nog niet volledig vanwege zijn jonge leeftijd. Doordat steeds meer kindjes niet ingeënt zijn, leeft kinkhoest weer op en gaat het weer rond. Wat echt niet nodig is...”

Hoesten

“Mijn zoontje is hier vreselijk ziek van geweest. Het begon heel ‘onschuldig’ met wat hoesten. Het hoesten werd snel steeds erger en erger. Vervolgens had hij zeer zware hoestbuien. Tot op een avond hij in een hoestbui bleef hangen en geen lucht meer kreeg. Wij hebben toen onze zoon moeten reanimeren en 112 gebeld. Gelukkig was de ambulance/politie/brandweer er snel, het hele huis stond vol. Dit waren de langste en naarste minuten uit ons leven.”

Kinder IC

“Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hier heeft hij maar liefst 3,5 weken op de kinder IC heeft gelegen. In het begin ging het steeds slechter met hem, de hoestbuien werden zwaarder en zwaarder en hij had heel erg veel moeite deze op te vangen. Na een paar dagen werden de hoestbuien zo erg, dat hij geen lucht kreeg en twee keer moest worden gereanimeerd. De artsen besloten hem toen in slaap te brengen. Hij heeft ongeveer een week geslapen en moest toen afkicken van de medicatie. Zo sneu.”

Naar huis

“Gelukkig ging het toen steeds iets beter. Na 3,5 week op de kinder IC heeft hij nog een (kleine) week op een reguliere kinderafdeling gelegen. Eindelijk mocht hij weer met ons mee naar huis. Ons dappere mannetje! Het is heerlijk om weer samen thuis te zijn, al is het hoesten nog lang niet voorbij... Het wordt helaas niet voor niets de 100-dagen hoest genoemd.”

Inenten

“Kinkhoest is een vreselijke ziekte en je moet niet onderschatten hoe gevaarlijk dit kan zijn voor kleine baby’s. Dus denk alsjeblieft héél goed na voor je je kind besluit niet inenten. Misschien moet je daar wel twee of drie keer goed over nadenken, want dít wens je niemand toe.”

Lees ook:

Steeds meer ernstig zieke baby's door kinkhoest
Pseudokroep bij je kindje: dat is schrikken!

*Niet haar echte naam

Deel ook jouw verhaal

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (11) Stuur een bedankje


 • Premmieboysmam

  Moeders kunnen tijdens de zwangerschap al kinkhoest vaccinatie krijgen, zodat de baby deels beschermd is. O.a. te vroeg geboren baby’s hebben een ander vaccinatieschema & krijgen al eerder de eerste vaccinatie(s), waaronder kinkhoest.

 • Nog-even!

  Wat een vreemd verhaal: de eerste dktp-vaccinatie is pas met 3 maanden. Hoe kun je dan zeggen dat een kind van 6,5 week al ingeënt was?!

 • oemmiee

  >Is vanaf 6-9 weken 🙈pneumokokken is wel vanaf 3 maanden

 • Nog-even!

  https://rijksvaccinatieprogramma.nl/vaccinaties/dktp-hib-hepb#:~:text=Voordat%20een%20kind%20een%20jaar,in%20plaats%20van%2011%20maanden.

 • Ordinary-Miracle

  Moeders kunnen in de zwangerschap tegenwoordig ook al een vaccinatie nemen tegen kinkhoest hé zodat de baby al deels beschermd is.

 • Nog-even!

  Dat weet ik, maar dat lijkt hier niet wat bedoeld wordt...

 • oemmiee

  Ja bij mij staat op Rijksoverheid 6-9 weken . Ik kan geen foto plaatsje

 • Nog-even!

  Misschien is er een nieuwe methode gekozen? Mijn kinderen wetden echt pas bij 3 maanden gevaccineerd. Maar soms verandert er wel eens iets

 • oemmiee

  https://rijksvaccinatieprogramma.nl/vaccinaties/vaccinatieschema

 • Chudo

  Mijn kids werden ook bij 6 weken met dktp geprikt! Alleen ozlem later vanwege de 22 weken prik die ik gehad heb

 • Nog-even!

  Maar dit kind was met 6 weken al ziek dus ik denk niet dat het toen zal zijn ingeënt... Ik blijf het raar vinden...

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50