Melissa (21): 'Er was geen tijd meer om naar het ziekenhuis te rijden'

Melissa (21):

Melissa (21) is 19 als ze erachter komt dat ze zwanger is: “Dolblij waren we na een eerdere miskraam. We woonden net samen in een tijdelijke flat. Iedereen was blij voor ons ook al vonden ze het wel allemaal wat jong. We waren sinds twee jaar bij elkaar”.

Klaar voor de bevalling

“De zwangerschap liep zoals het 'hoort', wel had ik het zwaar aan het einde door de vreselijke jeuk en onrustige benen. Ik was helemaal klaar voor de bevalling. Op 3 mei om 02:15 begon ik weeën te voelen. Na het een uurtje te hebben aangekeken heb ik mijn man wakker gemaakt”. 

Weeën

“De weeën waren vrij heftig en ik wist niet waar ik het zoeken moest. Ik zat volledig in mijn eigen bubbel. Om 04.00 hebben we de verloskundige gebeld en die zou er om 05.30 zijn. Nadat ze me gecheckt had, bleek ik pas 3 á 4 cm te hebben. Ze zou binnen twee uur terug komen omdat een eerste vaak wat langer duurt”.

Kraampakket nog niet binnen

“Toen kwam ik in een flinke weeënstorm en was ik misselijk. Manlief dacht nog even een eitje te gaan koken, bedankt he… Voordat de verloskundige naar me toe kwam haalde ze nog gauw een kraampakket, want die had ik veel te laat besteld”.

Lees hier nog meer bevallingsverhalen...

Nier in de spits naar het ziekenhuis

“Om half 8 was de verloskundige er weer en tot grote verbazing zat ik al op 8 á 9 cm. Omdat het zo vlot was gegaan durfden we niet in de spits 20 minuten naar het ziekenhuis te rijden. Ik weet nog goed dat mijn man, de verloskundige en de kraamhulp door het huis renden om alles klaar te maken”.  

Alles klaarzetten

“Kachels aan, emmers klaarzetten en kleertjes verwarmen. Het ging allemaal heel snel. Terwijl ik ondertussen persweeën kreeg. Om 08.15 mocht ik gaan persen. Terwijl ik nog heel snel naar mijn man riep dat hij een berichtje naar mijn ouders moest sturen”.

Ontspannen

“Na een half uur persen was daar ons kleine meisje. Helemaal gezond. Wat ben ik achteraf blij dat ik thuis bevallen ben. Het was zo'n ontspannen sfeer. Zo fijn in je eigen huisje, eigen spullen en je hoeft niet meer in de auto na je bevalling. Vier maanden later was ik weer zwanger. We hebben ondertussen twee prachtige meisjes en een huis gekocht. Ook de tweede keer kozen we ervoor om thuis te bevallen”.

Melissa heeft haar verhaal anoniem ingezonden via onderstaand formulier, haar echte naam is bekend bij de redactie. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden