Meeste baby’s slapen ’s nachts niet door

Meeste baby’s slapen ’s nachts niet door
  • in Baby
  • 1
  • 2507
  • 13/11/2018

“En? Slaapt je kindje ’s nachts al een beetje door?” Hoe vaak krijg je die vraag wel niet gesteld als je een baby hebt. We hebben nieuws voor je: uit onderzoek blijkt dat de baby’s ’s nachts helemaal niet doorslapen.

De meeste ouders krijgen te horen dat hun kind tegen de tijd van hun eerste verjaardag ’s nachts kunnen doorslapen. Maar wat blijkt? Uit Canadees onderzoek is naar voren gekomen dat slechts 57 procent van de baby’s van een jaar acht uur achter elkaar kunnen slapen.

Lees ook:
6 tips: zo kun je je baby laten slapen

Niet ongerust zijn

Hoofdonderzoeker Marie-Hélène Pennestri van de McGill Universiteit: “Als ik een ding tegen ouders wil zeggen dan is het dat ze zich niet ongerust moeten maken als hun baby van een half jaar ’s nachts nog niet doorslaapt”, vertelt ze aan NBC News.

“’s Nachts doorslapen als een baby zes tot twaalf maanden is, is iets wat als normaal wordt beschouwd in Westerse landen. Ook zijn slaaptrainingen (zoals gecontroleerd laten huilen) erg populair bij ouders en deskundigen”, schrijven Pennestri en haar collega’s in het onderzoeksrapport.

Humeur moeder

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat het humeur van een moeder niet wordt bepaald door het feit of een baby ’s nachts doorslaapt. Het gaat meer om de totale hoeveelheid slaap inclusief ochtend- en middagdutjes. Dat heeft meer een positieve invloed op het humeur van de moeder dan acht uur achtereen slapen.

Wanneer had jij het idee dat je baby 's nachts kon doorslapen?

Bron: Today.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50