6 tips: zo kun je je baby laten slapen

6 tips: zo kun je je baby laten slapen
  • in Baby
  • 0
  • 4700
  • 24/09/2018

Heb je de zoveelste slapeloze nacht met je baby doorgebracht en zijn je wallen tot maat XXL gegroeid? Misschien heb je wat aan deze tips om ervoor te zorgen dat je baby eindelijk eens een keer lekker slaapt. En jij dus ook!

Misschien heb je van alles geprobeerd om je baby eens een nachtje lekker te laten door te slapen. Of in ieder geval minstens 5 of 6 uur. Wat een hemels geschenk zou dat zijn! Maar wat als alles hebt geprobeerd en dat helemaal niets heeft geholpen? Misschien heb je wat aan deze tips die moeders hebben gegeven via een moedercommunity op Facebook:

1. Verschoon de luier NIET

Tenzij er een echte drol in zit: verschoon de luier niet elke keer als je baby wakker is, is de tip van een moeder. Door te verschonen wordt je baby alleen maar meer wakker en alert.

2. Maak geluid

Het voelt een beetje tegenstrijdig, maar geluid kan er juist voor zorgen dat je baby als een roos in slaap valt. Het geluid van de wasmachine, een föhn, een ventilator… uitermate slaapverwekkend!

Lees ook:
Toch je baby laten huilen totdat hij in slaap valt?

3. Lekker donker

Investeer in goede geblindeerde ramen in de babykamer. Dat kost wat, maar dan heb je ook wat. Zo zegt een moeder dat ze in de lente en zomer zelfs donker papier voor het raam plakt om de kamer zo donker mogelijk te houden.

4. Veel spenen in bed leggen

De kans is groot dat je baby midden in de nacht zijn speen uit zijn mond laat vallen. Hij zal gaan zoeken, dus zorg dat er genoeg spenen in zijn bed liggen. Het liefst van die lichtgevende.

5. Verschil tussen dag en nacht

Houd het verschil tussen dag en nacht duidelijk. Zo zegt moeder Arianne: “Overdag zorg ik ervoor dat we niet te zacht doen, omdat we bang zijn om onze dochter wakker te maken. Soms plaats ik haar in een wipstoeltje dichtbij een raam of ik houd het licht aan in de kamer als ze een dutje doet. Zo had ze al snel door wat het verschil was tussen dag en nacht en sliep al snel goed door.”

6. Warme lakentjes

Als ze net hun buik vol hebben gegeten met warme melk dan zijn koude lakens een echte afknapper. De oplossing van een moeder: “Leg een warme kruik op de plek waar je baby ligt als je je kind gaat voeden. Als je klaar bent met voeden, controleer eerst of het lakentje niet te warm is.”

Heb jij nog een gouden tip?

Bron: Babble.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50