Mama biecht op: ‘Ik vind hem geen leuke vader’

Mama biecht op: ‘Ik vind hem geen leuke vader’
  • in Relaties
  • 0
  • 1066
  • 27/05/2023

Als je ouder wordt, leer je je partner weer van een hele andere kant kennen. Bij deze BabyBytes-lezeres valt die nieuwe rol van haar partner flink tegen: ‘Ik dacht dat zijn nieuwe rol op zijn lijf was geschreven, maar om eerlijk te zijn, vind ik hem helemaal geen leuke vader.’ 

“Mijn partner en ik hebben een compleet andere achtergrond. Mijn ouders hadden allebei een baan om ervoor te zorgen dat we als gezin niets tekortkwamen. Mijn vader werkte in een autofabriek vlakbij het dorp waar we woonden en mijn moeder was kleuterjuf. Met drie kinderen was het voor mijn ouders soms lastig om rond te komen, maar als ik aan mijn jeugd denk, heb ik niets dan mooie herinneringen. Het hoefde allemaal niet zo fancy, simpel was echt prima en dat heb ik dan ook meegekregen via mijn opvoeding.”

Andere achtergrond

“Mijn man heeft een compleet andere achtergrond. Ze zijn ‘oud geld’ om het maar even zo te noemen. Zijn vader bestiert een bedrijf dat al generaties lang in de familie zit en ze doen het nog steeds heel erg goed. Zijn vader is zo'n man als wie-is-die-man-die-elke-zondag-het-vlees-snijdt en zijn moeder is een lieve, zachte vrouw.”

Eigen boontjes doppen

“Toch had ik altijd het gevoel dat mijn man en ik altijd op een lijn zaten, ondanks onze verschillende achtergrond. Hij wilde graag zelf bewijzen dat hij zijn eigen boontjes kon doppen en betaalde zelf zijn studie en zijn studentenkamer. Daar ben ik voor gevallen. Hij was een doorzetter en wist wat hij wilde bereiken. Hij heeft nu een goede baan in de financiële wereld en ook ik heb na mijn studie mijn droombaan gevonden in de reclame, dus financieel gezien, komen we niets tekort.”

Rol als vader

“Maar een jaar na de geboorte van onze kleine meid, moet ik bekennen dat ik mijn man in zijn nieuwe rol als vader flink vindt tegenvallen en dat had ik niet verwacht. Ik vind hem ongeduldig en hij zal nooit het initiatief nemen om met haar bijvoorbeeld even naar de kinderboerderij te gaan of een speeltuintje. ‘Daar is ze toch veel te klein voor, daar heeft ze toch niets aan’, krijg ik dan te horen. Echt de grootste onzin, want je ziet haar ogen oplichten als we alleen maar in de buurt komen van een glijbaan of dieren.”

Bot en ouderwets

“Ook als ze uit haar hum is dan trekt hij het gewoon niet. Hij reageert gewoonweg bot, ongeduldig en behoorlijk ouderwets: ‘Of ik haar niet stil kan krijgen’. Toen hij dat voor het eerst zei, was ik echt stomverbaasd. ‘Sorry? Wat is dat nu voor stomme opmerking? Je kan toch ook meehelpen?’ flapte ik eruit. Ik zag hem verstrakken en toen heeft hij zichzelf opgesloten in zijn werkkamer.”

Niet goed voor onze relatie

“De volgende dag heb ik geprobeerd om erover te praten. Want hoe hij zich soms kan opstellen, vind ik soms behoorlijk storend en doet me ook denken aan zijn eigen vader. Dat wil ik echt voorkomen. Hij zegt dat hij het soms lastig vindt om ervoor zijn dochter te zijn omdat ze nu nog zo klein is. Ik zie wel dat hij gek op haar is, maar dat hij eigenlijk behoorlijk onhandig is hoe hij met haar omgaat. Hij weet zelf ook niet zo goed hoe hij dit moet oplossen. Hij wimpelt het af dat het allemaal wel beter zal gaan, als ze wat ouder is. Maar ik denk dat het alleen maar lastiger gaat worden om dan een band met je kind op te bouwen. Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed hoe ik dit moet oplossen. Ik stoor me er behoorlijk aan en ik vind mijn man hierdoor steeds minder aantrekkelijk worden. Dus voor de relatie doet het ook geen goed...”

Ook iets op te biechten?

Zit jou ook iets dwars en zou je het willen opbiechten omdat je graag wilt weten hoe andere moeders hiermee omgaan of omdat je wilt weten of je nu echt de enige ben die dit overkomt? Mail jouw verhaal anoniem via dit formulier naar onze redactie.

Lees ook:

Mama biecht op: 'Ik schaam me voor mijn na-de-bevalling-lichaam'
Mama biecht op: 'Ik wil seks, maar hij is bang om onze ongeboren baby iets aan te doen'

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50