Mama biecht op: ‘Ik sla weleens een tandenpoetsbeurt over en nu heeft ze gaatjes’

Mama biecht op: ‘Ik sla weleens een tandenpoetsbeurt over en nu heeft ze gaatjes’

Tandenpoetsen bij kleine kinderen gaat vaak niet zonder slag om stoot. Daarom bekent deze moeder dat ze weleens een tandenpoetsbeurt overslaat en dat heeft zo zijn gevolgen: ‘Ze is nog maar drie en heeft al een paar gaatjes’.

“Elke keer was het raak: drama tijdens het tandenpoetsen. Ik heb echt van alles geprobeerd: leuke tandenpoetsliedjes, afleiding met scherm, belonen met stickers... Niets hielp. Ik werd er helemaal gek van. Ik ben alleenstaande moeder, dus hulp hierbij van een partner was er ook niet.”

Enorme opgave

“Als ik dan zelf niet lekker in mijn vel zat, dan waren deze momenten een enorme opgave. En ja, ik moet bekennen: ik had daar niet elke keer zin in. Dus toen ik het een keertje oversloeg, volgden er al snel een paar andere keren...”

Spijt

“Maar nu heb ik spijt, want vorige week moesten we voor een controle naar de tandarts en daar bleek dat mijn kleine meid twee gaatjes heeft... Dat was natuurlijk hélemaal drama toen daar iets aan moest worden gedaan.”

Preek van de tandarts

“Wat voelde ik me schuldig. Ik kreeg natuurlijk een preek van de tandarts, maar wat ik erger vond was toen haar gaatjes moesten worden gevuld. Nu zal een bezoekje aan de tandarts ook geen pretje meer zijn, als dat het al was... Daarom wil ik alle ouders op het hart drukken: zet door met tandenpoetsen ook al is het een gedoe. Ik heb mijn lesje wel geleerd. Mijn dochter trouwens ook want die begrijpt nu wat er gebeurt als ze haar tanden niet goed poetst!”

Ook iets op te biechten?

Heb jij ook een verhaal waar je je eigenlijk voor schaamt, maar toch heel graag wilt delen, het liefst anoniem? Dat kan via dit formulier. En wie weet, is jouw verhaal heel herkenbaar voor andere moeders?

Lees ook:

Mama biecht op: 'Ook al ben ik zwanger, ik rook af en toe een sigaretje'
Als tandenpoetsen een herhaaldelijk gevecht wordt

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Sharon

    Als je een goede tandarts hebt is zelfs gaatjes boren geen issue.

    Hier gaan ze alledrie met plezier erheen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50