Lezeressen over hun na-de-bevalling-lichaam

Lezeressen over hun na-de-bevalling-lichaam

Hoe tevreden ben jij over je lichaam na de bevalling? Heb je last van te veel vel, striae, ben je net te zwaar of ben je juist slanker dan eerst, hangen je borsten meer of is het weer hetzelfde als voor de bevalling? Onze lezeressen vertellen wat zij vinden van hun na-de-bevalling-lichaam.

Soms is het net of alle beroemdheden en influencers totaal geen last hebben van een lichaam dat er compleet anders uitziet dan hun lichaam voor de bevalling. Maar de realiteit is anders. Dit is wat onze lezeressen antwoorden, toen we ze vroegen: “Ben jij tevreden met je na-de-bevalling-lichaam?

Jolanda: “Totaal niet tevreden. En nee, dat valt niet te accepteren ook al heb ik er iets prachtigs voor terug…”

Natascha: “Nee, ik heb nog steeds een flubberbuik, maar ik heb ook eerlijk gezegd de energie niet om er wat aan te doen.”

Albertine: “Ik wilde dat het platter was. Maar hé, lekker boeiend! Je hebt een kind op de wereld gezet. Dat is veel belangrijker dan overgebleven vetvelletjes, hoor.”

Janneke: “Yep heel tevreden! Heb er een heel ander lijf voor terug gekregen en ik heb me bedacht dat alle kilo's die er nog aan zitten gewoon bij mij horen.”

Mandy: "Tijdens mijn zwangerschap zijn mijn heupen en dijen gaan groeien en die werden na de zwangerschap niet minder. Ik bleef wat zwaarder en was teleurgesteld in mijn lichaam. Toen ik na een klein jaar weer zwanger werd, veranderde mijn lichaam weer. Ik was dit keer maar drie kilo aangekomen en ik was deze ook meteen kwijt. Nu zijn we een jaar verder en heb ik zowaar mijn gewicht van voor ik zwanger werd. Mijn heupen zullen altijd een issue voor mij blijven maar als ik kijk naar wat er hier in huis rondloopt dan denk ik 'waar maak ik mij druk om?!' Ik ben tevreden met hoe ik nu ben. Ik heb twee gezonde kindjes en daar heeft mijn lichaam voor gezorgd."

Angelique: "Als ik geen litteken zou hebben van mijn keizersnede zou je niet eens kunnen zien dat ik zwanger geweest ben...Ja hoor, ik ben tevreden! En wat dat litteken betreft: ik ben er trots op!

Melanie: “Trots op mijn lijf. Twee weken geleden bevallen en pas nu mijn eigen spijkerbroek weer. Binnenkort weer sporten om mijn buik weer beetje in vorm te krijgen en dan ben ik tevreden.”

Anoniem: “Ja hoor. Mijn buik was gewoon meteen weer plat en ik heb er geen strepen aan over gehouden. Ik had liever iets van die +21 kg behouden.” 

Linda: "Mijn drie kinderen werden alle drie met 42 weken gehaald. Dit heeft veel striae opgeleverd. Ik ben trots op mijn lijf na drie kinderen en loop gewoon in bikini!!"

Shauna: “Ik heb twee kids gekregen, en daar ben ik heel dankbaar voor. Want kinderen krijgen is niet altijd vanzelfsprekend! Mijn lichaam is veel veranderd nadat mijn kinderen werden geboren, maar ik ben nu bezig met sporten en wie weet ga ik mijn doel wel bereiken. En tja, mijn lichaam is veranderd, maar ik heb er wat moois voor terug gekregen.”

Yvonne: "Ja, hoor...Na drie kids heb ik een mooi hangpensje gekregen...hun huisje."

April: “Nee... ook al heb ik (bijna) drie kinderen op de wereld mogen zetten, waar ik super blij mee ben, ik kan wel janken elke keer als ik in de spiegel kijk.”

Eefje: “Na twee kids mag ik niet klagen vind ik zelf. Ja, ik heb een paar mooie strepen op mijn bovenbenen en een kwabje erbij, maar ik ga gewoon weer lekker sporten en beetje op het eten letten en dan komt het vanzelf weer goed.”

Ann: “Nee, niet tevreden met mijn buik. Overtollige huid waar ik me vreselijk aan stoor. Nu zwanger van de tweede en we kijken over een tijd of we een derde willen of niet. En dan gaan sparen voor de buikwandcorrectie.”

Ellis: “Ja, want je ziet er niets meer van en ik ben slanker dan voor de zwangerschap. Ja, dat kan.”

Anoniem: "Ik heb me nooit bezig gehouden met mijn gewicht, laat staan met diëten. Ik sport nooit en als ik wel zou sporten zou dat voor mijn gezondheid zijn. Ik ben altijd rond de 60 kg geweest en tijdens mijn zwangerschap was ik met 37 weken 68 kilo. Mijn lichaam is na de bevalling ook veranderd: ik ben juist heel dun geworden, mijn borsten en kont zijn verdwenen en mijn buik is plat. Drie dagen na de bevalling kon ik mijn gewone broeken weer aan. Je zou verwachten dat ik blij ben dat ik dunner dan ooit ben, maar ik voel me heel onzeker over het feit dat samen met mijn buik, ook mijn borsten en kont weg zijn. Ik voel mij niet vrouwelijk meer sinds de bevalling. Ik zou graag willen babyzwemmen maar omdat ik maar geen goede bikini of badpak vind waar ik mij zeker genoeg in voel, stel ik het uit. Ik schrok toen ik op bezoek was bij de dokter en ik op de weegschaal moest staan: 54 kilo, zo licht was ik misschien toen ik 12 was. En nu ik moeder ben, ben ik dus weer zo licht."

Ansjelien: “Ik heb nu na tien weken mijn oude kleren weer allemaal aan. Het is allemaal wel wat slapper, maar hé, da's niet meer dan normaal hè.”

Liesbeth: “Interesseert me geen drol. Twee keizersnedes na twee zwangerschapsvergiftigingen en ben blij dat ik twee gezonde jongens heb en dat ik er nog ben.”

Diede: “Mwah, valt mee. Gewoon nog 10 kilo te veel eraan, maar ik heb niet het idee dat mijn lichaam verder veel is veranderd. Alleen wat slappere buikspieren.”

Nicolette: "Neeeeee...  Ik lijk nog steeds zwanger, echt afschuwelijk."

Mieke: “Ik ben 63 en ik heb drie kinderen gekregen. Ik ben nog steeds tevreden met mijn lijf. Als je ouder wordt, gaat je lichaam toch veranderen.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Chudo

    Ik ben heel tevreden over mijn lijf. Na 2 kinderen is mijn lichaam snel teruggeveerd en ben ik slank. Mijn borsten na 3 jaar borstvoeding zijn niet meer wat het was. Van een cup E naar cup ?? Slap en weinig😝 maar ach hoort er bij🙏

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

2 leden zijn nu online
Aanmelden