Lezeressen vertellen: zo voorkom ik versleten schoenen bij mijn kind

Lezeressen vertellen: zo voorkom ik versleten schoenen bij mijn kind

Ken je dat: dat je kind heel veel schoenen verslijt, omdat hij ik weet niet wat doet tijdens het spelen? Voor heel veel BabyBytes-lezeressen is dit zeer herkenbaar en ze hebben ook hele mooie oplossingen hiervoor. Lees hun tips in deze nieuwe Lezeressen Vertellen!

Onlangs kwamen we op het BabyBytes-forum een topic tegen van een radeloze moeder. Haar kind komt elke keer van de opvang thuis met versleten schoenen. Nu had hij net nieuwe schoenen en wéér waren de neuzen versleten. Dus tips om dit te voorkomen wilde ze graag omarmen. Misschien dat jij er ook wat aan hebt, want dit zijn de adviezen van onze lezeressen.

Adviezen in het BabyBytes-forum

“Dit gebeurt altijd heel erg snel als je kinderen veel buiten spelen. Op de opvang doen ze dat al meer dan thuis. Hoe ouder ze worden hoe erger. Als je echt schoenen wilt hebben die langer meegaan moet je ervoor zorgen dat de zool tot over de neus loopt. Hoe verder hoe beter. Dat is de enige manier om te voorkomen dat ze er meteen lelijk uit zien. Mijn jongens zijn al iets ouder maar bij schoenen zonder neuzen is het één week en dan zien ze eruit alsof ze al jaren oud zijn. Ik heb het opgegeven om dit soort schoenen netjes te houden. Daarnaast gewoon niet meer kopen. Sandalen kunnen ook verschrikkelijk lelijk slijten op die fietsjes. Naast kapotte tenen...”

“Je hebt ook speciale schoenbeschermers voor de schoenen van je kindje zodat dit niet meer voorkomt.”

“Gewoon oude schoenen aan? Laarzen of gewoon schoentjes met kale neuzen. Nieuwe schoenen zijn hier gewoon voor op visite ofzo. Niet om naar de opvang te gaan. Ik voel me als gastouder ook totaal niet schuldig als een kind met nieuwe witte schoenen in de modder staat te dansen. Moet je die maar niet aandoen als ze naar de opvang gaan, vind ik. Kinderen die nooit laarzen aan krijgen bij regen, gaan gewoon met natte schoenen naar huis. Plassen zijn om in te springen, natte kleren voor de wasmachine;-)”

“Ik heb altijd opvang schoenen (en kleding) en gewone schoenen. Dus wat goedkopere stevige schoenen, of laarzen, of sandalen.”

“Herkenbaar. Ik kies altijd schoenen met een rubberen neus. Laatst eens uitgerekend wat ik al aan schoenen heb uitgegeven sinds hij loopt. Dat uitrekenen was een soort zelfkastijding.”

Adviezen op de BabyBytes-Facebookpagina

“Pantoffels aan doen op het kinderdagverblijf.”

“Helaas zijn neuzen de eerste die kapotgaan door het kruipen enz.. Ik raad je aan ‘n paar gympies te halen voor de opvang. Spaart heel wat ergernissen.”

“Veel kinderen remmen met de neuzen van hun schoenen als ze op loopfietsjes zitten;-).

“Gewoon schoenen aantrekken met rubberen neuzen, dan hoef je je niet meer druk te maken en kan je kind lekker spelen.”

“Ik maak me pas zorgen als ze schoon en ongeschonden thuiskomen!”

“Ik had van die neusbeschermers die moesten ze aandoen bij buitenspelen.”

Lees ook:

Babyvoetjes en de eerste schoenen
5x dit kun je doen met de oude kleertjes van je baby

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50