5x dít kun je doen met de oude kleertjes van je baby

5x dít kun je doen met de oude kleertjes van je baby
 • in Moeder
 • 3
 • 75480
 • 15/07/2021

De kasten van allebei mijn kinderen puilen momenteel uit met stapels kinderkleding in maten waar ze niet meer in passen. Van kleding waar ik keer op keer verliefd naar blijf staren, tot kleertjes die om wat voor reden dan ook nauwelijks gedragen zijn.

Hoe dan ook is het allemaal kleding die best een tweede bestemming kan gebruiken en aangezien ik niet meer van plan ben om me - in ieder geval op korte termijn - voort te planten, ben ik op zoek naar een mooie manier om er vanaf te komen. De boel in een grote vuilniszak stoppen om die vervolgens in de container op de hoek van de straat te dumpen, is dan ook geen optie. Maar wat wel? Ik besloot eens op onderzoek uit te gaan!

Lees ook:
Het internet ligt in een deuk om deze papa-outfit

Verkopen

Met name tweedehands merkkleertjes kunnen online nog wat opleveren, maar ook kleertjes zonder noemenswaardig merk zijn eventueel het verkopen waard. Maak een pakketje (bijvoorbeeld: “zomerkleding jongens maat 50-62”), een paar mooie foto’s en zet ze online. Het is niet altijd heel veel, maar in sommige gevallen toch genoeg om weer nieuwe kleertjes van bij elkaar te shoppen voor je uk.

Sprei

Als je daar de tijd voor hebt, kan het een tof idee zijn om van alle babykleertjes gelijke vierkantjes te knippen en deze aan elkaar te naaien, zodat je een originele sprei krijgt. Ik heb op Pinterest wel eens naar voorbeelden hiervan gezocht en het is erg leuk om te zien. Geen zin om zelf te gaan knutselen, of is het project bij voorbaat gedoemd te mislukken door je twee linkerhanden? Als je er wat budget voor over hebt, kan je dit ook laten doen. Hier zijn online mensen voor te vinden.

 

Subtiele herinnering

Minder werk en het is wat subtieler dan een sprei, maar desalniettemin erg leuk om te bewaren. Maak een mooi schilderijtje van wat kleine stukjes stof uit de leukste babykleertjes. Of maak er een mooie boom van, waarbij je de leukste geprinte kleertjes gebruikt als blaadjes. Op die manier zal je altijd die leuke printjes blijven onthouden.

 . 

Doneren

Je kunt overwegen om de oude kleertjes van je uk te doneren aan een goed doel. Denk bijvoorbeeld eens aan Stichting Babyspullen, die kleertjes inzamelen en daar een mooi startpakket maken voor baby’s van ouders die het financieel zwaar hebben. Ook kan je het in speciale kledingcontainers gooien.

Familie en vrienden

Tot slot een inkoppertje, maar daardoor niet minder leuk: geef je zwangere vrienden of familieleden een zak met jullie favoriete kleertjes. Hoe tof is het om het kindje van je beste vriendin in de kleding van jouw kleintje te zien?

Wat doen jullie met de oude kleertjes van je uk?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


 • Barbamammie79

  Zo zonde om goede kleren stuk te maken vind ik.

  Al die kunstwerken kun je ook van oude kleertjes en stofjes maken.

  Verkoop het... of liever nog: geef het gewoon weg.

  Je hebt toch de foto's waarop je kind die leuke kleertjes draagt?

  Waarom het dan daarna verknipt in een sprei moet ...?

 • Yune

  Krijgdekleertjes, dat is een ruilbeurs, daar kan je bij inlevering van een volle tas babykleding omruilen voor kleertjes in de huidige maat van je kindje. Omdat het netjes gesorteerd wordt, heb je er vaak nog hele goede kleertjes tussen zitten. Zo gun je de kleding een tweede leven

 • Barbamammie79

  Klinkt inderdaad leuk en slim

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50