Lezeressen vertellen: ‘Zo oud was mijn baby toen hij ging logeren’

Lezeressen vertellen: ‘Zo oud was mijn baby toen hij ging logeren’

Het ouderschap kan behoorlijk heftig zijn en dan heb je af en toe een break nodig. Dus hoe moeilijk het soms is om de zorg van je baby uit handen te geven, het kan ook een absolute verademing zijn, zeker als je kindje een hele nacht bij iemand kan logeren! Onze lezeressen vertellen hoe oud hun baby was toen hij voor het eerst ging logeren.

Kim: “Na vier weken gingen ze allebei al uit logeren! Heerlijk, ik kon niet wachten er even tussenuit te gaan...”

Christel: “Sommigen praten net alsof je slecht bent als je kindje ergens anders slaapt en dat je je moet verantwoorden! Onze zoon gaat volgend weekend lekker naar opa en oma! Papa en mama even samen weg naar een hotel (onze zoon gaat sowieso ook vaak mee). Hij vindt het prachtig bij opa en oma en slaapt altijd heerlijk in zijn campingbedje. Hij is nu 22 maanden en sliep met vier maanden voor het eerst bij mijn ouders. Hij gaat er meestal 1x in de maand slapen.”

Lees ook de vorige Lezeressen vertellen:
'Ik voel me zo eenzaam nu ik moeder ben'

Annelot: “Mijn dochter is 19 maanden en heeft nog nooit ergens gelogeerd.”

Sylvia: "Dochter was drie maanden oud toen ze een nachtje ging logeren bij opa en oma en daarna was het af en toe. Soms ging ze zelfs meerdere dagen achter elkaar. Soms ook bij mijn broer en schoonzus. Ze is nu twee jaar en ze vindt het super leuk om te logeren. Ze vraagt het zelf soms. Ik weet dat ze het goed heeft en naar haar zin heeft dus ik heb er ook geen moeite mee, al vanaf het begin niet. Natuurlijk mis ik haar dan wel."

Nathalie: “Ik vind het heel bijzonder dat sommige zeggen dat hun kind nog nooit uit logeren is geweest. Het natuurlijk ieder zijn keus, maar heb je dan nooit eens de behoefte om weg te gaan? Of met z’n tweetjes thuis te zijn. Het is voor het kind ook goed om niet te vast aan zijn ouders te zitten. Mijn dochter slaapt bij beide oma's, al van jongs af aan. Ik denk dat het uiteindelijk alleen maar makkelijk is als ze overal kunnen slapen, zonder drama.”

Natascha: “De oudste ging na een half jaar pas denk ik uit logeren. Ik kon echt geen afstand van hem doen. De jongste ging na twee á drie weken al uit logeren. Toen was net bekend dat papa van mama wilde scheiden en moest hij dus om zoveel de tijd bij papa slapen. Dit ging gepaard met giga veel pijn in mijn hart."

Joyce: “Ik heb twee meiden van 4 en 1 jaar en ik vind het nog niet nodig. Mijn kindjes slapen lekker thuis in hun eigen bedje.”

Suzanne: “Onze zoon is vier haar en heeft nog nooit ergens gelogeerd. Het campingbedje als we bij opa of oma op visite waren, was altijd al reden tot drama. Daarnaast vinden we het niet nodig. Nummer twee verwachten we volgende maand. We hebben lieve buren die hem op zullen vangen en als ik niet 's-nachts aan het bevallen ben, slaapt papa gewoon thuis en hoeft hij ook dan niet te logeren.”

Simone: “Ons meisje was ruim anderhalf jaar toen ze voor het eerst bij opa en oma ging slapen na een familieweekend weg, omdat we allebei de volgende dag moesten werken. Ik vond dat moeilijk, zo'n leeg kamertje, maar ze had het zo fijn gehad. Ze gaat alleen logeren als dat zo uitkomt vanwege bijvoorbeeld een feest of iets anders wat veel te laat voor haar is of waar ze niet mee naar toe kan. Ze heeft het ontzettend fijn bij opa en oma en heeft daar ook haar eigen kamertje, die ze deelt met het zoontje van vrienden van mijn schoonouders. Anders slaapt ze gewoon lekker thuis bij ons in haar eigen bedje. Als ze groter is mag ze zelf aangeven of ze 'zomaar' bij opa en oma wil slapen.”

Isabella: “Hij is ruim vier jaar en hij is nog nooit een nachtje weg geweest. En ik zie dat ook niet binnenkort gebeuren.

Sandra: “Bij alle drie heb ik ze direct uit handen moeten geven in verband met prematuren. Dus ik draai mijn hand er niet voor om als ze willen logeren. Blije kindjes is een blije mama, en opa en oma.”

Régina: “Onze kinderen gaan niet uit logeren. Onze jongens zijn bijna drie en anderhalf jaar. Ik vind ze nog erg jong. Slapen nog niet alle nachten door. Ik verwacht niet dat iemand anders met een stel nachtbrakers gaat zitten.”

Anna: Ik ga zelf altijd mee logeren. Als je in een ander land woont, ga je als moeder gewoon een weekje op vakantie bij je ouders. Ik ben dus altijd bij haar geweest maar het campingbedje is al heel veel gebruikt. En het middagslaapje laat ik ook aan opa en oma sinds ze makkelijk slaapt. Mijn dochter is nu 2,5.”

Sanne: "Mijn dochter is zes jaar en is nog nooit uit logeren geweest. Ik heb geen opa's en oma's voor haar en haar tante woont vijf deuren verderop. Wij vinden het geen probleem. Het zijn beide makkelijke slapers die van 19-7 uur slapen."

Liesbeth: Ik denk dat hij drie á vier weken oud was toen hij voor het eerst ging logeren. Ik ben een single moeder, had complicaties na een keizersnede en hij was een huilbaby. Ik moest dus even een nacht bijslapen. Zonder schuldgevoel gedaan. En nu 3,5 jaar later gaat 'ie nog steeds met regelmaat uit logeren."

Jacqueline: "Ons kind was ruim een jaar en ik vond het vreselijk, maar ik gunde het zijn oom en tante die zelf hard hebben moeten knokken om een kindje te krijgen. O, en onze dochter was ook een jaar. Nu zijn ze zeven en acht en gaan vrijwel nooit logeren. Ze zijn het liefste thuis bij ons en wij hebben ze het liefste thuis."

Antoinet: “Een week bij de oudste. Het was wel een kwestie van ‘s avonds brengen en toen ik wakker was, meteen weer ophalen. De jongste was een paar maanden oud. Puur om zelf even een nachtje goed te kunnen slapen.”

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50