8 geheimen van moeders wiens kinderen goed slapen

8 geheimen van moeders wiens kinderen goed slapen

Sommige kinderen slapen goed van nature en andere zijn een drama. Maar gelukkig kun je die dramatische slapers aanleren hoe zij beter kunnen slapen. Dat doe je met onze simpele tips & tricks. Pas deze toe en slaap zelf ook stukken beter!

Dit zijn 8 geheimen van moeders wiens kinderen goed slapen:

1. Het slaapschema gaat voor alles

Wat op zich ook weer een beetje sneu is want dit houdt in dat sommige verjaardagsfeestjes overgeslagen worden. Natafelen is ook geen optie (met of zonder visite). Vuurwerk kijken? Dat al helemaal niet. Zo’n beetje alles wordt opgeofferd voor een perfect slaapschema. 

2. Ze leggen hun kinderen heel vroeg in bed

Kinderen worden vaak nu eenmaal heel vroeg wakker, hen later op bed leggen heeft niks te maken met het tijdstip waarop zij gaan slapen. Dus als je een mooi ritme wil aanhouden, dan kun je de kinderen maar beter altijd op hetzelfde tijdstip naar bed brengen.

3. Niet slapen in de auto

Echte fanatieke moeders houden hun kindje ook wakker als zij in de auto zitten (of proberen dit). Deze korte slaapjes die tussendoor plaatsvinden kunnen namelijk het vaste slaapschema belemmeren. Misschien vind je het zelf een beetje overdreven, maar deze mama's zweren erbij.

4. Slapen doet slapen

Denk dus niet dat je je dutjes moet inkorten om in de avond meer slaap voor elkaar te krijgen. En ‘s avonds later naar bed brengen is dus ook geen goed idee. Goede dutjes zorgen voor een goede nachtrust, dus probeer niet te besparen op het een of op het ander.

5. Geen schermen voor bedtijd

De schermen gaan minimaal 1 uur van te voren uit. Het blauwe licht kan er namelijk voor zorgen dat kleintjes langer op scherp staan en dit kan hun nachtrust behoorlijk in de weg zitten. Het is daarom altijd verstandiger om een boekje voor te lezen in plaats van naar de tv of Ipad te kijken.

6. Ze wachten nog wat langer met een groter bed

Het klinkt natuurlijk heel stoer als je kleintje al snel in een groter bed slaapt, maar dit kan niet altijd goed zijn voor hun slaapritme. Het veranderen van het bed kan namelijk ook hun slaapritme dwarsbomen, dus heb hier vooral geen haast mee.

7. Ze zorgen voor een koele en rustige kamer

Slapen wordt nu eenmaal stukken moeilijker als de setting onaangenaam is. Deze moeders proberen de setting hoe dan ook constant te houden, dus koel en rustig. 

8. Ze maken geen slapende kindjes wakker

Misschien is ze al heel lang een dutje aan het doen en heb je het idee dat je haar wakker moet maken omdat ze anders vanavond niet slaapt. Doe het niet. Laat haar lekker slapen! Als je haar gaat wakker maken kan ze hier in de avond namelijk de dupe van zijn.

Inga Stoit is online redacteur bij BabyBytes. In haar vrije tijd doet zij veel aan sporten, koken, yoga en ze is gek op lange wandelingen met haar hondjes. Volg Inga ook op Instagram!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • keizerswensje

  -_-

  ik heb een goeie slaper en eentje die niet weet wat slapen betekend.

  ze gaan op hetzelfde moment naar bed

  ze slapen (momenteel) in dezelfde kamer (dus qua kamertemperatuur geen enkel verschil)

  geen schermen voor bedtijd bij beiden

  als ze een dutje doen (auto of niet) laten we ze gewoon slapen (al valt onze slapeloze man ook niet gauw in slaap in de wagen)

  waar zit het verschil dan waarom onze dochter van bedtijd tot ochtend slaapt en onze kleine man slechts een paar uurtjes slaapt? IN HUN ZELF, het is geen vaste slaper en dat kan ik niet forceren! mogelijks zal hij over 15j nog steeds zo zijn!!! ik heb me er al lang bij neergelegd dat hij niet goed slaapt. s nachts komt hij nu vaak bij mij liggen en houd me vast, daar wordt hij rustig en dan valt soms eens in slaap. prima voor mij, hij moet enkel leren dat hij de rest moet laten slapen tijdens de nachten want wij hebben alledrie onze slaap WEL nodig

 • Jurkje

  Je kunt ze gerust laten slapen in de auto. Juist goed op letten op de tekenen dat ze moe zijn en juist wel dan hun nodige rust/slaapje geven. (Als ze over vermoeid raken of over hun slaap heen dan zou het nog wel eens moeilijk voor ze kunnen worden om die nacht rustig in slaap te vallen) Maar voor de rest inderdaad ritme. Vaste tijden, en worden ze eerder moe, dan gewoon op bed laten gaan, en ja dan volgende keer waarschijnlijk weer dat ze rond die nieuwe tijd moe worden, dan word dat dan hun nieuwe vaste bed tijd.

  Voor de rest ben ik er helemaal mee eens.

 • B756

  Doe wat bij je kind past. Ik doe veel van deze punten, maar lang niet alles. Ze mogen met een feestje langer opblijven, in de auto slapen mag ook, ik maak ze wakker als ze 's middags te lang slapen en ze hadden met 1,5 een groot bed. En op een fase van verlatingsangst bij 1 van de 3 kinderen na, zijn het allemaal prima slapers.

 • B756

  Doe wat bij je kind past. Ik doe veel van deze punten, maar lang niet alles. Ze mogen met een feestje langer opblijven, in de auto slapen mag ook, ik maak ze wakker als ze 's middags te lang slapen en ze hadden met 1,5 een groot bed. En op een fase van verlatingsangst bij 1 van de 3 kinderen na, zijn het allemaal prima slapers.

 • JTI-GL

  Ik heb ook goede slapers (op sommige momenten na) of het nu perce ligt aan hoe je te werk gaat weet ik niet, ik werk ook op een kdv en sommige kinderen zijn meteen vanaf de geboorte al niet goede slapers. Sommige punten volg ik ook na, probeer ze niet in de auto te laten slapen en schema is inderdaad belangrijk, maar ik maak wel uitzonderingen voor een feestje, aangezien we al 11 jaar in de (kleine) kinderen zitten.

  Ik maak wel slapende kinderen wakker als ik moet werken, maar maak ze nooit wakker omdat ik hoop dat ze s nachts dan beter slapen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50