8 geheimen van moeders wiens kinderen goed slapen

8 geheimen van moeders wiens kinderen goed slapen

Sommige kinderen slapen goed van nature en andere zijn een drama. Maar gelukkig kun je die dramatische slapers aanleren hoe zij beter kunnen slapen. Dat doe je met onze simpele tips & tricks. Pas deze toe en slaap zelf ook stukken beter!

Dit zijn 8 geheimen van moeders wiens kinderen goed slapen:

1. Het slaapschema gaat voor alles

Wat op zich ook weer een beetje sneu is want dit houdt in dat sommige verjaardagsfeestjes overgeslagen worden. Natafelen is ook geen optie (met of zonder visite). Vuurwerk kijken? Dat al helemaal niet. Zo’n beetje alles wordt opgeofferd voor een perfect slaapschema. 

2. Ze leggen hun kinderen heel vroeg in bed

Kinderen worden vaak nu eenmaal heel vroeg wakker, hen later op bed leggen heeft niks te maken met het tijdstip waarop zij gaan slapen. Dus als je een mooi ritme wil aanhouden, dan kun je de kinderen maar beter altijd op hetzelfde tijdstip naar bed brengen.

3. Niet slapen in de auto

Echte fanatieke moeders houden hun kindje ook wakker als zij in de auto zitten (of proberen dit). Deze korte slaapjes die tussendoor plaatsvinden kunnen namelijk het vaste slaapschema belemmeren. Misschien vind je het zelf een beetje overdreven, maar deze mama's zweren erbij.

4. Slapen doet slapen

Denk dus niet dat je je dutjes moet inkorten om in de avond meer slaap voor elkaar te krijgen. En ‘s avonds later naar bed brengen is dus ook geen goed idee. Goede dutjes zorgen voor een goede nachtrust, dus probeer niet te besparen op het een of op het ander.

5. Geen schermen voor bedtijd

De schermen gaan minimaal 1 uur van te voren uit. Het blauwe licht kan er namelijk voor zorgen dat kleintjes langer op scherp staan en dit kan hun nachtrust behoorlijk in de weg zitten. Het is daarom altijd verstandiger om een boekje voor te lezen in plaats van naar de tv of Ipad te kijken.

6. Ze wachten nog wat langer met een groter bed

Het klinkt natuurlijk heel stoer als je kleintje al snel in een groter bed slaapt, maar dit kan niet altijd goed zijn voor hun slaapritme. Het veranderen van het bed kan namelijk ook hun slaapritme dwarsbomen, dus heb hier vooral geen haast mee.

7. Ze zorgen voor een koele en rustige kamer

Slapen wordt nu eenmaal stukken moeilijker als de setting onaangenaam is. Deze moeders proberen de setting hoe dan ook constant te houden, dus koel en rustig. 

8. Ze maken geen slapende kindjes wakker

Misschien is ze al heel lang een dutje aan het doen en heb je het idee dat je haar wakker moet maken omdat ze anders vanavond niet slaapt. Doe het niet. Laat haar lekker slapen! Als je haar gaat wakker maken kan ze hier in de avond namelijk de dupe van zijn.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • La_Luz

  Ik doe heel veel dingen van het lijstje niet en het zijn heerlijke slapers vanaf het begin.

 • MamaJL

  4 en 8 doen we inderdaad wel.

  6? Ze slapen vanaf dag 3 in een ledikant, vanaf 2 jaar in een peuterbed en vanaf 7 jaar in een 80x200 bed.

  Drie geweldige slapers en één heeft een dipje gehad de laatste drie maanden, maar slaapt weer goed. Buiten de bovenstaande drie punten doen we deze dingen echter niet. Alleen onze jongste slaapt bijvoorbeeld overdag (nog twee keer).

  Wij kijken gewoon naar de kinderen, zijn ze moe? Dan gaan ze naar bed. Of ze nou 1 zijn of 8. Maar zijn we even ergens mee bezig, dan moeten ze even wachten.

 • Fixiebliss

  Toch veel wat ik doe en voor zover ik kan vergelijken slapen ze idd erg goed

 • Paprikaplantje

  Wauw, ik doe echt letterlijk alles.... En ze slaapt toevallig nog goed ook

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

11 leden zijn nu online
Aanmelden