Lezeressen vertellen: wel of geen babyfoon met camerafunctie

Lezeressen vertellen: wel of geen babyfoon met camerafunctie

Handig toch, die babyfoons met een camerafunctie. Is het meteen zichtbaar of het echt hoge nood is om naar het kamertje van je kind te gaan of dat het wel meevalt. Maar is zo’n camerafunctie echt handig, nu blijkt dat hackers zomaar kunnen mee kunnen kijken naar JOUW kind? Zo denken de lezeressen van BabyBytes erover:

Onlangs kwam in het nieuws dat een bepaald merk babyfoon met camerafunctie makkelijk te hacken is! Wij vroegen jullie of jullie een babyfoon met camerafunctie hebben of niet en wat jullie ervaringen zijn.

Lees ook:
Praktische tips: hoe vind je een goede oppas?

Dit vinden onze lezeressen

Leonie: "Heb ook een paar maandjes een babyfoon met camera gehad, vond het heel fijn, totdat ik dus erachter kwam dat hackers die dingen dus ook kunnen hacken en dan iemand gewoon tegen je kind kan gaan praten en ernaar kan kijken...Ik schrok zodanig dat ik meteen dat ding heb opgeruimd."

Joyce: "Ik wilde per se een met camera. Heb een tweeling die bij elkaar op de kamer slapen. Heb twee buikslapers dit was echt wel een geruststelling in het begin. Zijn nu negen maanden en ik hoef niet meer met iedere beweging/kick naar te boven te gaan. De een wordt wakker en zoekt zijn speen en de andere wordt wakker, speelt even en valt weer in slaap. Zonder camera was ik waarschijnlijk met iedere beweging boven geweest. Met het oog op de toekomst als ze iets groter zijn en gaan keten vind ik hem ook fijn."

Shirley: "Ik heb gekozen voor een babyfoon met camera. Super fijn! Ik kan terug praten, muziekjes opzetten etc.. Ik had twee camera's boven bij mijn zoon en dochter... als er beweging was op de kamer bij mijn zoon dan sprong die aan en als het bij mijn dochter was bij mijn dochter.. echt super ideaal. Vaak stelde ik het in dat het beeld zwart werd als er geen beweging of geluid was."

Viola: "Ik ben heel blij met de camerafunctie. Ik kijk regelmatig op het scherm of het goed gaat. De oudste wil nog weleens stiekem een verkleedpartijtje houden maar mama ziet alles. Ik kan haar door middel van de speaker toespreken. Dat is echt perfect!"

Stephanie: "Ik ben bewust met camera, maar niet op een app die altijd en overal te raadplegen is. Dus enkel een schermpje. Ideaal om te zien dat wanneer er wat is of er echt iets is of dat er niks aan de hand is. Het heeft ons al zo vaak gerust gesteld. Hij staat ook op een plek centraal in huis dus kijken we er echt niet continu op. Ik zou niet anders willen!"

Bonnie: "Geen babyfoon met camera, bij beiden niet. Alleen babyfoon gekocht omdat we buitenaf wonen en regelmatig buiten bij huis aan het rommelen en werken zijn. Ik ben niet zo ongerust aangelegd, dus hoef ze niet steeds in de gaten houden. Als er echt wat is, dan hoor ik ze wel."

Corina: "Geen babyfoon! Had (heb) een duur ding met camera maar ik werd er knettergek van. Elke keer ging mijn iPhone af bij elke beweging  en elk geluidje. Het hield me de hele nacht wakker."

Kimberley: "Wij hadden er wel een met camera... Tot op een avond een meneer door de babyfoon praatte. Gelijk weggedaan!"

Elske: "Bewust een babyfoon zonder camera. Te bang dat het ding wordt gehackt.

Anouk: "Ik gebruik helemaal geen babyfoon. Ik hoor haar toch wel als ze huilt en ik denk dat als ik een camera heb ik bij elk geluidje ga kijken."

Evelien: "Gewoon geen camera met Wi-Fi nemen. Dan heb je sowieso geen hackers."

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50