Een babyfoon met een camerafunctie voelt veilig, of juist niet?

Een babyfoon met een camerafunctie voelt veilig, of juist niet?

Slaapt je kindje wel goed en wat is ‘ie nu precies aan het doen in zijn bedje? Met een babyfoon met een camerafunctie ben je helemaal op de hoogte wat er precies met je baby gebeurt als hij lekker ligt te slapen. Dat geeft een veilig gevoel, of ligt er toch gevaar op de loer?

Afgelopen week kwam in het nieuws dat de babyfoons van met merk Foscam met camerafunctie makkelijk gehackt kunnen worden. Zo kunnen ongewenste pottenkijkers naar jouw kindje gluren! Het lek kwam aan het licht door het Israëlische securitybedrijf VDOO, die het lek aan Foscam heeft gemeld, laat RTLnieuws.nl weten.

Lees ook:
Je kind alleen laten in een hotelkamer: zou jij dat doen?

Update

Volgens de Consumentenbond gaat het om twee babyfoons en 56 beveiligingscamera’s van het Chinese merk die geüpdatet moeten worden. De update installeer je op je actieve camera door in de video-viewer van de Foscam-app op het instellingenicoon te tikken. Kies dan voor Firmware Upgrade. Het downloaden en installeren duurt een paar minuutjes aldus de Consumentenbond.

Wat is jouw mening?

Heb jij een babyfoon met een camerafunctie? Waarom heb je ervoor gekozen of juist niet? Ben je er tevreden over je babyfoon? Ben je bang dat kwaadwillenden kunnen meekijken of heb je daar nooit bij stil gestaan? Ik ben benieuwd naar jouw mening! Mail naar chantal@babybytes.nl, laat een reactie hieronder achter of laat je mening weten via Facebook.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50