Lezeressen vertellen: wel/geen aandacht voor mijn uiterlijk na bevalling

Lezeressen vertellen: wel/geen aandacht voor mijn uiterlijk na bevalling

Hoe zit het met jou en je uiterlijk na de bevalling van je baby? Zien jullie er allebei tiptop uit? Of heb je geen puf om jezelf een beetje te verzorgen. Of vind je het júist belangrijk om tijd aan je uiterlijk te besteden? Onze lezeressen denken er heel verschillend over!

Joyce: “Ja tuurlijk! Ik ga niet de deur uit zonder make-up, mijn haar te hebben gedaan en leuke kleren… Zonde als je je zelf laat verslonzen.”

Danielle: “Vroeger had ik elke dag make-up op, mijn nagels gedaan en hakjes aan. Nu draag ik amper nog make-up en heb ik makkelijke kleren aan. Ik zorg ervoor dat ik er elke dag fris uitzie en ik ben nu in tien minuten klaar. Je kindjes kussen en knuffelen met een laag foundation is niet echt handig.”

Lees ook:
Zoek de verschillen: voor en na de bevalling

Monique: “Haar doen, of nog 20 minuten liggen?
Make-up’en of nog 10 min liggen en een likje mascara?
Lekker knuffelen en spelen met kindlief of naar de zonnebank?
Kinderdagverblijf en tijd voor jezelf of leuke dingen doen met kids?
Aldus de melkwitte make up loze paardenstaart gelukkige moeder.”

Simone: “Nou, de komende tijd lopen we er allebei vreselijk bij. Ik probeer haar schoon te houden en zij doet haar uiterste best om zichzelf zo vies mogelijk te maken. Het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een monster, het is een fase...”

Cynthia: “Ik zou dolgraag meer tijd aan mijn uiterlijk willen besteden. Aan de andere kant: ik slaap ook graag wat langer. Drie keer raden wat er voor gaat. Ik neem mezelf ongeveer twee keer per maand voor om beter voor mezelf te zorgen en ik heb genoeg maskertjes en dingetjes, maar ik heb er gewoon geen energie voor… Dan liever dat half uurtje extra slaap.”

Ansjelien: “Ik besteed er wel veel minder tijd aan.  Ik ben van een kaptafel naar een klein make-up tasje gegaan en ben nu elke dag in tien minuutjes klaar. Maar ik mag er graag verzorgd uit zien. Ik ben nog steeds ‘IK’ en niet alleen maar moeder.” 

Felicia: “Hier vier kinderen en nog steeds elke dag verzorgd en draag ik mooie kleding. Ik maak me elke dag op. Dat deed dit ook meteen na de bevalling.

Renate: “Alleen in de kraamweek heb ik me niet opgemaakt. Vanaf dag acht na de bevalling weer opgemaakt en netjes gekleed. Ik ben secretaresse, zie mezelf al op mijn werk komen zonder make up en in comfy clothes. Neuh, kan niet!”

Janis: “Ik heb er soms zooo geen zin in! Maar, elke dag maak ik mezelf op en denk ik hardop: ‘Goedemorgen Janis. Je kunt de dag weer doorkomen!” Want iedere vrouw is het waard om zichzelf die respect te geven! Jezelf laten verslonzen gaat bij mij gepaard met depri zijn. Dus dat is een no go!”

Linda: “Poeh, ik besteed meer aan tijd aan de kleding van mijn dochter als bij mijzelf eigenlijk…”

Latifa: “Nope. Mijn jongste is twee jaar en ik heb nog steeds niet gedoucht.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50