Lezeressen vertellen: wanneer kun je beste op babymoon gaan?

Lezeressen vertellen: wanneer kun je beste op babymoon gaan?

Tijdens een babymoon ga je er nog even met je partner tussenuit voordat de kleine ter wereld komt. Wanneer kun je dat nu het beste doen vroeg een lezeres in ons BabyBytes-forum. Het regende tips! Wij maakten een kleine selectie.

Als advies voor een babymoon wordt vaak gezegd: het tweede trimester. Tijdens deze periode voel je je vaak weer wat beter en heb je nog niet heel veel last van een dikke buik. Maar hoe hebben onze forumleden dat aangepakt of ervaren?

Ervaringen lezeressen babymoon

“Ik had een prima zwangerschap, maar vond de babymoon vreselijk. Ik sliep slecht zonder dat vreselijke kussen. De nachten duurden lang en waar ik nog graag iets wilde doen was dat niet mogelijk. Tot overmaat van ramp ging vriendlief onderuit en kon niet meer lopen. Naast slecht slapen, moest ik dus ook alles regelen. Uiteindelijk mijn telefoon kwijtgeraakt en zijn we dus aan een barre terugweg begonnen. Bij de tweede niet gedaan dat was echt fijn.”

“Wij zijn een weekje naar Egypte geweest toen ik 29weken was. Ging prima, maar ik had dan ook een goede zwangerschap zonder kwaaltjes. We hadden pas 1,5maand van tevoren geboekt. Ik had wel een zwangerschapsverklaring mee. De tweede was tijdens corona, dus toen zijn we in Nederland gebleven.”

“Over het algemeen voelen vrouwen zich in het tweede trimester het beste. Maar wat bij ons is hoeft, bij jou niet te gelden. Bij mijn eerste twee had ik bij wijze van spreken met 40 weken nog een wandelvakantie kunnen houden (niet gedaan), maar bij de derde dacht ik slim te zijn en dus wel met vakantie te gaan, ik was toen 'pas' 30 weken, maar de 100 meter naar het zwembad waren eigenlijk al te veel.”

“Ga wanneer jullie willen en kunnen. Je hoeft alleen maar rekening te houden met de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij.”

“Ben bij dochter met 30 weken geweest maar wel naar een land met vergelijkbare zorg en waar vandaan ik zo terug kon. Was in ons geval Frankrijk.”

“Kijk tegen die tijd hoe je je voelt... Dat kun je nu gewoon nog niet weten... Ik ben met 23 weken zwangerschap op vakantie geweest, dat ging aardig. Een andere zwangerschap rond de 30 weken en toen kon ik niets anders dan rusten. Ook prima. Maar iedere zwangerschap is anders. En bedenk dat veel zon vaak niet prettig is, met een dikke buik. Maar dat zal per persoon verschillen. Ik kon echt niet in de zon zijn.”

Ben jij nog van plan om met babymoon te gaan?

Lees ook:

43% van de Nederlandse vrouwen vindt een babymoon niet romantisch
Intimiteit na de bevalling: 5x tips voor een positief seksleven

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50