43% van de Nederlandse vrouwen vindt een babymoon niet romantisch

43% van de Nederlandse vrouwen vindt een babymoon niet romantisch

De laatste vakantie samen voordat de baby eraan komt, ze noemen het de babymoon. Maar wat blijkt? Zo’n 43% van de vrouwen tussen de 18 en 40 jaar vindt een babymoon helemaal niet romantisch. 

Niet lekker in hun vel

Dit blijkt uit een onderzoek van D-reizen, dat onlangs is uitgevoerd onder 385 Nederlanders. Een kwart van de vrouwen tussen de 18 en 40 vindt een vakantie namelijk romantischer als ze niet zwanger zijn en bovendien lekkerder in hun vel zitten.

Opgezette enkels

Voor 18% van deze groep vrouwen is een babymoon zelfs het laatste waar zij behoefte aan hebben. De meest genoemde redenen hiervoor zijn o.a. vanwege een dikke buik of opgezette enkels. 

Zwangerschaps-bucketlist 

Ondanks dat een groot deel van de vrouwen een babymoon niet romantisch vindt, is deze reis toch super populair. De babymoon staat namelijk op nr. 2 op de bucketlist van zwangere vrouwen tussen de 18 en 40 jaar. De helft van de vrouwen tussen de 18 en de 40 overweegt dan ook om zo’n reis te gaan maken. 

Babymoon mag niet te veel kosten

Ondanks dat de babymoon populair is, mag deze zeker niet te veel kosten. Circa 73% van de vrouwen tussen de 18 en de 40 wil niet teveel uitgeven aan een dergelijke vakantie.. Zo’n 27% geeft aan zeker niet meer te willen betalen dan aan een gemiddelde andere vakantie.

Benieuwd naar het gehele onderzoek? Lees hier het volledige onderzoek

Zijn jullie op babymoon geweest tijdens de zwangerschap?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija was online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50