Intimiteit na de bevalling: 5x tips voor een positief seksleven!

Intimiteit na de bevalling: 5x tips voor een positief seksleven!
  • in Relaties
  • 0
  • 1450
  • 24/02/2023

Intimiteit na de bevalling kan voor kersverse ouders een moeilijk gesprekspunt zijn. Je lichaam zit vol zwangerschapshormonen en bovendien is het leven ontzettend veranderd met een kleine in huis. Hoe zit het nou eigenlijk met seks na de bevalling? Hier zijn 5 tips voor het oppakken van jullie seksleven! 

Accepteer de veranderingen 

Accepteren dat jullie seksleven veranderd is, is een grote stap. Jullie seksleven was voor de komst van de kleine anders, maar dat is oké! Het heeft jullie iets moois opgeleverd. In veel gevallen geven vrouwen zelfs aan dat hun seksleven verbeterd is na de bevalling, doordat ze zich beter verbonden voelen tot hun partner door te communiceren. Praat er dus over! 

Communicatie = key! 

Communicatie is de hoeksteen van elke goede relatie. Door te communiceren met je partner kan jij aangeven wat je fijn vindt, hoe je je voelt en wat je graag zou willen. In het geval van intimiteit is communicatie belangrijk. Er zijn namelijk duidelijk dingen veranderd en het is belangrijk dat hier in de relatie over gepraat wordt! 

Prioriteit 

Maak van seks een prioriteit. Dit klinkt op het eerste gezicht nogal flauw, maar door alle drukte met de baby en het huis, wordt seks vaak vergeten. Door van seks een prioriteit te maken en er tijd voor te nemen, wordt het vanzelfsprekender dat vrijen bruisender wordt voor beide partners! 

Vluggertje 

Een vluggertje: je bent er fan van of niet. Waar vrijen een prioriteit kan zijn voor veel kersverse ouders, is het soms gewoon niet haalbaar. Een vluggertje terwijl de baby slaapt, kan daarom ook geen kwaad voor het seksleven. Voor kersverse ouders is het in ieder geval een goede oplossing om door de drukte heen even van elkaar te genieten en de tijd te nemen om te ontspannen. 

Speeltjes! 

Speeltjes zijn een goede oplossing om het spannender te maken in de slaapkamer. Door de grote variatie en het brede aanbod in soorten, is er voor iedereen wel wat wils. Weet je nog niet wat je wilt met je partner en zou je graag even willen browsen? Doe dit vooral, want zo kom je er misschien wel achter dat je onontdekte verlangens hebt! 

Hoe is jouw seksleven na de bevalling? 

Lees ook

Hoe word je weer intiem met elkaar na de bevalling?
Hoe zit het nu met seks na de bevalling?

Bron: mumsnet.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50