Lezeressen vertellen: ‘Kind ziek: wie o wie blijft er thuis?’

Lezeressen vertellen: ‘Kind ziek: wie o wie blijft er thuis?’
  • in Moeder
  • 4
  • 3432
  • 15/02/2019

Je wordt gebeld op je werk: de crèche van je kind. Hij is ziek. Wie o wie haalt ‘m op en blijft thuis? Jij of je partner? En wie blijft er thuis als het na een dag nog niet voorbij is? We vroegen het aan onze lezeressen.

Cindy: “Ik kreeg niet eens vrij toen mijn dochter in het ziekenhuis lag. Hebben ze mooi al mijn vakantie dagen voor ingenomen met als resultaat dat ik dat jaar geen vakantie meer kon opnemen met mijn kinderen. Soms best knudde.”

Kim: “Wanneer we beiden werken en onze zoon ziek is dan ga ik naar huis. Waarom? Omdat ik dat zelf prettiger vind. Mijn man kan het ook prima alleen aan, maar het breekt m'n hart om er dan niet bij te zijn.”

Lees ook de vorige Lezeressen vertellen:
'Zo oud was mijn baby toen hij ging logeren'

Ilse: “Ik ben overdag altijd thuis! Dat is het voordeel van werken in de avond/nacht/weekend uren.”

Wendy: "Ik ben een alleenstaande moeder en als mijn dochter ziek is tja.. Er is verder niemand die het overneemt. En ik heb geen vast contract."

Monique: “Of de oppas, opa en oma. Of ik. Ik kan zoiets gewoon makkelijker regelen. Of eigenlijk, ik regel zoiets makkelijker. Tot ieders tevredenheid trouwens.”

Laura: “We proberen zoveel mogelijk iets te regelen: beste vriendin, buurvrouw oma. En anders delen we het samen in. De ene dag papa de andere dag mama. Het blijft een dingetje.”

Linda: “Ik zelf. Mijn meisje heeft mama nodig bij ziek zijn en ik werk niet.”

Monique: “We werken allebei vier dagen en bepalen dan wie er die dag het makkelijkste vrij kan nemen (geen belangrijke afspraken) of thuis kan werken. Desnoods half/half. Bij extreme nood kunnen we gelukkig altijd terugvallen op opa en oma, maar tot nu toe is het op een hand te tellen dat we vrij moesten nemen.”

Laura: “Hier eigenlijk nog nooit voorgekomen dat een van ons naar huis moest komen. Ik werk tijdens bso-uren dus ik ben in de ochtend eigenlijk altijd vrij. En als we moeten werken dan gaan ze naar oma, ook daar kunnen ze heel goed ziek zijn.”

Nicole: “Toen ik nog werkte, bleef ik thuis als een van de twee ziek was. Mijn man had een functie waarbij hij niet zomaar kon skippen, maar mijn leidinggevende zei ook op een gegeven moment ‘waarom neem jij altijd de taak op je?’ Die was dus not amused. Het is gelukkig niet vaak voorgekomen. 
Persoonlijk wilde ik ook zelf bij de kinderen zijn als ze ziek waren. Het ging van mijn vakantiedagen af.”

Tess: “Een van de twee oma’s en als dat echt niet gaat, omdat ze allebei al plannen hebben waar ze niet onderuit kunnen, dan blijft  mama thuis.”

Desiree: “Ik zit volgend jaar in mijn examenjaar MBO, mijn man is zzp'er. Zolang ik geen examen heb, ben ik thuis en anders is oma er ook nog.”

Evelyn: “Ik ben net met een nieuwe baan begonnen en onze dame is nu net ziek. Amandelen geknipt. Dus mijn man werkt deze week thuis en blijft in de buurt.”

Henrieke: "We proberen het 50/50 op te vangen. Maar mijn man is flexibeler in zijn werk dan ik en hij kan ook thuiswerken, dus uiteindelijk gaat hij net wat vaker naar de kleine dan ik, denk ik. Maar als het echt moet, doen ze op mijn werk niet moeilijk en zijn ze heel begripvol gelukkig!"

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50