Lezeressen vertellen: over wie een vieze luier verschoont in een openbare ruimte

Lezeressen vertellen: over wie een vieze luier verschoont in een openbare ruimte
  • in Baby
  • 0
  • 663
  • 09/03/2024

De meeste verschoningsmogelijkheden in openbare ruimtes bevinden zich in het vrouwentoilet. Dus wie verschoont een vieze luier als je je in een openbare ruimte bevindt? Dat vroegen we onze volgers op onze socials.

Voor de meeste mannen is het heel frustrerend: de meeste verschoningstafels bevinden zich in het vrouwentoilet. Dus stap je daar zomaar binnen als je een vieze luier moet verschonen of laat je het dan toch aan je vrouw/vriendin over?

Niet verboden

Gelukkig zijn er steeds meer unisekstoiletten en als de toiletten zijn gescheiden dan kun je als man gewoon het damestoilet betreden om de vieze luier van je kind te verschonen. Dat is niet verboden, maar we kunnen ons voorstellen dat je je daar als man een beetje ongemakkelijk bij voelt.

Waarom zo weinig verschoningstafels in herentoiletten?

Maar waarom zijn er zo weinig verschoningstafels in herentoiletten? Dat komt onder andere door de traditionele rolverdeling: dat vrouwen de verzorgers zijn. Johan Molenbroek, die al meer dan dertig jaar onderzoek doet naar toiletten en toiletgebruik, vertelt aan NOS.nl dat een van de andere redenen is dat verschoningstafels makkelijk gemolesteerd kunnen worden. Volgens hem zijn ze niet hufterproof genoeg omdat het meestal om opklapplanken gaat. Een oplossing zou zijn om ze dus meer hufterproof te maken, in het invalidentoilet te plaatsen of geen scheiding meer van toiletten, maar er uniseks ruimtes van te maken.

Hoe pakken onze lezeressen en hun partners dit aan?

Hoe zit dat bij onze lezeressen en hun partner? Wie verschoont een vieze luier in openbare ruimtes? We vroegen het aan onze volgers op Facebook en Instagram.

Frouke: “Hier was het mama. Ik was daar gewoon wat handiger in om het overal te kunnen doen. Ook zijn die verschoningsdingen vaak in het vrouwentoilet.”

Eline: “Hier drie kinderen inmiddels 8, 11 en 14 jr. Mijn man verschoonde meestal de kinderen als we weg waren. Het zijn vaak kleine ruimtes en plankjes en hij kon ze iets beter in bedwang houden. Ik mocht de eerste maanden borstvoeding geven aan alle 3 en kon dan even blijven zitten met koffie.”

Madeleine: “Nou net hoe het uitkomt? Wat maakt het uit.”

Femke: “Je hebt ook vaak het verschoon gedeelte bij het invalide toilet in. Bij ons in de omgeving wel iig. En anders gaat de papa gewoon naar het damestoilet.”

Ytsje: “Dat doen we gewoon beiden. Ik ben sowieso niet zo onder de indruk van die plaatjes op de deur. Als ik nodig moet en er staat een rij bij de dames, dan ga ik naar de heren.”

 

Hoe zit dat bij jou?

Lees ook:

Jouw baby onderweg verschonen? Zó doe je dat
Tips voor vaders: zo kun je een luier verschonen in openbare gelegenheden

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50