Tips voor vaders: zo kun je een luier verschonen in openbare gelegenheden

Tips voor vaders: zo kun je een luier verschonen in openbare gelegenheden

Voor vaders is het niet altijd even makkelijk om een plek te vinden om de luier van je kind te verschonen. Negen van de tien keer is er alleen in het damestoilet een commode te vinden en om je kind nu op een tafel in een restaurant te verschonen… Dus hier wat tips van een vader voor vaders om een luier te verschonen in openbare gelegenheden.

Vader Frank Emanuele was het een beetje zat dat hij constant naar een geschikte plek moest zoeken om de luier van zijn kind te verschonen. Hij stoorde zich eraan dat de meeste commodes alleen te vinden zijn in een damestoilet.

Lees ook:
Je baby laten opgroeien zonder luier? Het kan!

Tijden veranderen

“Het is een hele traditionele kijk op het ouderschap – dat moeders degenen zijn die de luiers verschonen. Moeders nemen deze taak meestal op zich. Maar de tijden veranderen. Nu zijn er ook veel vaders die dit doen,” zegt Emanuele.

Emanuele en zijn echtgenoot hebben twee zonen. Hij heeft heel wat luiers in het openbaar verschoond en dat ging niet altijd even makkelijk. Daarom is hij afgelopen jaar een petitie gestart voor een meer gezinsvriendelijk Londen, zodat bedrijven vaker een commode in het herentoilet plaatsen.

De respons was heel positief. Nu maar afwachten of bedrijven inspelen op de vraag.

Tips

Tot die tijd is het even behelpen, maar Emanuele heeft een aantal tips:

  • Als er in een restaurant alleen in het damestoilet een mogelijkheid is om een luier te verschonen, vraag naar de manager en vraag wat hij voorstelt om te doen.
  • Of vraag aan het personeel of zij kunnen controleren of het damestoilet vrij is.
  • Mocht er niemand zijn om te vragen, zoek dan een stil hoekje op waar je ongestoord kunt verschonen.
  • Mocht iemand een opmerking maken dan kun je degene altijd vragen of hij een oplossing weet.

Reserve luiers

Dan heeft hij nog een gouden tip voor vaders: “Aangezien de meeste mannen niet rondlopen met een handtas, zorg er toch voor dat je een reserve luier en wat billendoekjes bij de hand hebt voor als je de luiertas bent vergeten. Bewaar wat luiers en billendoekjes bijvoorbeeld in de auto. Doe een reserve luier en billendoekjes waar je ze maar kwijt kan!”

En mocht je echt niets bij de hand hebben, schroom niet om ouders van jonge kinderen om hulp te vragen, adviseert Emanuele. Volgens hem zijn er heel veel vaders bang om hulp te vragen, omdat ze het idee hebben dat ze het zelf moeten oplossen. En er is vaak geen communicatie van vaders onderling en daardoor kun je je wat geïsoleerd voelen. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

“Mensen zijn bereid om anderen te helpen. Ik heb vreemdelingen om luiers gevraagd. Dat is echt prima.”

Bron: HuffingtonPost

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50