Jouw baby onderweg verschonen: zo doe je dat!

Jouw baby onderweg verschonen: zo doe je dat!

Ben je onderweg met jouw baby? Ook dan zal hij of zij - helaas -  op gegeven moment een vieze luier hebben. Onhandig als je net bijvoorbeeld in de stad loopt en niet weet waar je de makkelijk kunt verschonen. Gelukkig zijn er diverse manieren waarop je op een fijne manier jouw baby kunt verschonen onderweg. Wij zetten diverse tips voor jou op een rij!

Tip 1: Zorg voor een goede voorbereiding

Het is belangrijk om altijd de juiste spullen bij je te hebben om jouw kindje op elk mogelijk moment te kunnen verschonen. Breng dus een goed gevulde luiertas mee. Doe hier bijvoorbeeld een verschoningsmatje in: hierop kun je jouw kindje hygiënisch verschonen. Ook breng je luiers, luierzakjes, billendoekjes, billenzalf, een schone romper en genoeg hydrofiele doeken mee. Breng een luier mee voor elke 1 tot 2 uur dat je buiten wilt doorbrengen, zodat je er altijd genoeg bij je hebt.

Geef jouw kindje voordat je weggaat daarbij een goede luier om die lang droog blijft. Op deze manier heb je de minste kans op ongelukjes en kun je het verschonen misschien net iets langer uitstellen, bijvoorbeeld als je bijna thuis bent. Bekijk bijvoorbeeld de luiers van Kruidvat om te kijken welke het meest geschikt zijn.

Tip 2: Gebruik een app

Het fijnst is natuurlijk om jouw kindje op een verschoontafel een nieuwe luier aan te geven. Om het dichtstbijzijnde toilet te vinden, kun je verschillende apps gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de apps Flush, Toilet Map en HogeNood. De laatstgenoemde is het fijnst als je opzoek bent naar een verschoon locatie, bij elke toilet in de app wordt namelijk aangegeven of deze over een verschoontafel beschikt. 

Tip 3: Loop een winkel of restaurant binnen

Is er via de HogeNood app geen verschoon locatie in de buurt te vinden? Als je in de buurt bent van een winkel of restaurant, loop hier dan even binnen en vraag of er een mogelijkheid is dat je jouw baby daar kunt verschonen. Grote ketens zoals Hema, McDonalds en Primark hebben vaak een verschoon locatie. Dus mocht je in de buurt zijn hiervan, perfect!

Tip 4: Gebruik een verschoningsmatje

Mocht er helemaal geen verschoontafel in de buurt zijn, kun je jouw baby altijd verschonen in bijvoorbeeld de kinderwagen, op de achterbank van je auto of op een bankje. Gebruik hiervoor het verschoningsmatje zodat jouw kindje op een schoon oppervlak ligt. Zorg ook altijd dat je baby warm is, gebruik dus voldoende doeken hiervoor. Niet het meest comfortabel natuurlijk, kijk daarom altijd goed of je in de buurt een goede plek om te verschonen kunt vinden. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!