Lezeressen vertellen over slapeloze nachten door kids

Lezeressen vertellen over slapeloze nachten door kids

Zeg maar dag tegen je nachtrust als je kleine kinderen hebt. Het komt zelden voor dat ze allemaal een nacht doorslapen en mocht dat zo zijn dan ben je een grote bofkont! BabyBytes vroeg aan haar lezeressen hoe het met hun slapeloze nachten door de kids is gesteld.

Rosanne: "Haha, ik ben benieuwd of ik óóit weer een hele nacht aan een stuk zal slapen. Ik heb 4 kinderen waarvan 1 baby die 's nachts nog bij me drinkt... Maar de andere drie moeten plassen, hebben nachtmerries, hebben een kussen dat ineens niet lekker ligt, worden geprikt door een mug, moeten hoesten, zijn misselijk, hebben het te koud of te warm, hebben een pijntje hier of daar, of denken dat het al ochtend is. Er is altijd wel wat een keer of 3, 4, 5, 6... per nacht. het komt zoals het komt..."

Lees ook de vorige Lezeressen vertellen:
Lezeressen vertellen over sporten tijdens de zwangerschap

Aafje: "Nou.... Mijn dochter wordt 7 maart 1 jaar en het is echt een drama (geweest). Het gaat weliswaar ietsje beter nu, maar de nachten zijn nog steeds regelmatig echt slecht. Het is een kwestie van mijn hoofd boven water houden. Met mijn zoontjes niet zo'n last van gehad. Niet zo lang althans. Echt heel zwaar dit. Ik hoop echt dat het gauw beter gaat. Ik heb geen reserves meer waar ik uit kan putten. Dat maakt het zo lastig."

Marsianne: "Onze kleine meid sliep met een paar weken al het klokje rond. Ze slaapt heerlijk!"

Jennifer: "Nu nog last van en hij is 1,5 jaar. Standaard komt hij z'on 3-4 keer per nacht en is tussen 05:00-06:00 uur klaarwakker. Als hij ziek is, slaapt hij helemaal slecht . Dus qua slapen kan ik hem echt 6 jaar ouder kijken!"

Samantha: "Mijn peuter sliep al door toen ze 2 weken oud was. 28 januari ben ik bevallen van onze tweede dochter en die slaapt nu ook sinds 1 weekje door van 23:00 tot 07:00 uur, dus van slaapgebrek geen last meer van."

Carin: "Ach 1 kindje is nog niks.. een tweeling en dan voeden op verzoek. Das pas  power! Maar je gaat er niet dood van hoor. Je doet het gewoon. En dan vroegen ze 's morgens op het schoolplein: "Hoe lang heb je kunnen slapen vannacht ? Ehm slapen... tja heb ik dat gedaan dan?"

Kim: "Ik heb er erg lang last van gehad. Niet doordat onze zoon zo'n nachtbrakers was ,maar omdat ik door de hormoonschommelingen zelf niet in slaap kon komen. Gelukkig gaat dat nu weer redelijk goed, maar ik heb er echt maanden lang last van gehad."

Kim: "Ik heb een tweeling van 8 maanden. Ze slapen allebei van 20:30 tot 7/7:30 uur."

Kelly: "Mijn kinderen slapen prima en hebben dat ook altijd gedaan. Klokje rond van 7 tot 7. Nu in verwachting, ben heel benieuwd wat voor slaper hieruit komt."

Andrea: "Bijna 18 maanden en minstens 5x elke nacht wakker. Nog nooit doorgeslapen ook..."

Sietske: "Hier valt het reuze mee. De oudste moest ik wakker maken voor voeding (heel klein mannetje ) en de jongste maakte ik wakker en die krijste alles bij elkaar en wilde 's nachts niet aan de borst. En nu is de jongste 7 maandjes en als hij om 19:30 uur een flesje krijgt, dan slaapt hij heerlijk door. Klokje rond. Mijn oudste slaapt ook bijna klok rond."

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50