Lezeressen vertellen over hoeveel kilo ze aankwamen tijdens hun zwangerschap

Lezeressen vertellen over hoeveel kilo ze aankwamen tijdens hun zwangerschap

Gemiddeld kom je tijdens een zwangerschap 12 tot 15 kilo aan. Maar ja, dat zijn gemiddelden. Iedereen verschilt en dat is ook te zien aan de reacties op de Facebook-post: Hoeveel kilo kwam jij tijdens je zwangerschap aan? Dít zijn jullie antwoorden!

Anja: “Voor beiden zwangerschappen had ik een ondergewicht. Nu heb ik vernomen dat je dan vaak heel veel aankomt. Dat klopt in mijn geval, want bij de eerste was ik 25 kilo en bij de tweede 30 kilo aangekomen. Ik ben ook vrij lang dus je zag het niet maar het was wel superzwaar. Alsof je de hele dag aan het gewicht heffen bent in de sportschool. Na de bevalling was het er gelukkig ook weer zo af. Ik weet dat ik daar heel blij om mag zijn.”

Linda: “Eerste 25 kg 20 kg binnen 2 weken uit geplast️, tweede zwangerschap 20 kg.”

Gina: “Bij de eerste 20 kilo, de tweede 12 kilo en nu 17 weken zwanger van de derde en ben nu ongeveer 2 kilo aangekomen.”

Jolanda: “Beide zwangerschappen 8 á 10 kilo.”

Patty: “Bij mijn kwam ik zoontje 20 kilo aan. Ik ben nu 33 weken zwanger en 4 kilo aangekomen maar ik ben 7 maanden misselijk geweest.”

Femke: “Bij mijn jongste 14 kilo en nu ruim anderhalf jaar later 20 kilo eraf. Ben ik trots op.”

Samantha: “Bij beide zwangerschappen rond de 10 kilo, voelde me meer aangekomen dan zwanger.”

Mirella: “Bij de eerste zwangerschap was ik 15 kilo aangekomen en na mijn zwangerschap was ik 4 kilo lichter dan toen ik de zwangerschap inging. Nu ben ik voor de tweede keer zwanger. Ik ben erg benieuwd hoe het nu gaat.”

Saskia: “26 kilo bij de eerste en 7 kilo tijdens de tweede zwangerschap. Bij de eerste was het voornamelijk veel vocht. De tweede woog 4 kilo bij de geboorte dus eigenlijk nauwelijks aangekomen.”

Bianca: “Heel weinig, de kids aten mij op! Na beide zwangerschappen was ik lichter dan voor de zwangerschap.”

Julia: “Bijna 30 kilo, mede door zwangerschapsdiabetes en veel vocht. Bijna alles verdween gelukkig weer door borstvoeding en meerdere keren buikgriep (minder prettig...).”

Maaike: “Bij beide zwangerschappen ongeveer 7 kilo. Na de geboorte die kilo's dus ook weer kwijtgeraakt en zelfs 2 kilo lichter dan voor de zwangerschappen. Blij om, want ik heb genoeg kilo's van mezelf!”

Brenda: “Twee keer 14 kilo en een keer 16 kilo.”

Woody: “Vier zwangerschappen bij alle vier flink afgevallen: tussen 20 en 25 kilo. Waren alle vier hg (red.: Hyperemesis Gravidarum) zwangerschappen.”

Pietha: “Blijkbaar ben ik heel gemiddeld, bij beide kinderen zo'n 13 kg aangekomen.”

Haitske: “Drie zwangerschappen; de eerste 22 kg de tweede 16 en de derde 24 kilo aangekomen. Altijd weer terug op mijn oude gewicht gekomen zonder dieet. Ieder lichaam reageert anders op zwangerschappen. Ik denk genetisch bepaald. Ik ben een mager type. Kreeg altijd extra controles omdat ik ‘te veel’ aankwam.”

Ben jij je zwangerschapskilo's weer (makkelijk) kwijtgeraakt?

Lees ook:

Dít wil je weten over gewichtstoename tijdens je zwangerschap
Zwangerschapskilo's kwijtraken? Zó lukt het!

Foto: Camylla Battani via Unsplash

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50