Lezeressen vertellen: ‘Mijn kindje is een sterrenkijker’

Lezeressen vertellen: ‘Mijn kindje is een sterrenkijker’

Als je kindje een sterrenkijker is dan kan je bevalling zomaar ineens anders verlopen dan je had verwacht. De BabyBytes-lezeressen vertellen wat hun ervaring was, toen bleek dat hun kindje een sterrenkijker was.

Wat is een sterrenkijker

Maar eerst: wat is een sterrenkijker precies? Bij een sterrenkijker houding ligt je kind wel met het hoofd naar beneden, maar kijkt het met het gezicht richting je navel met zijn rug naar jouw rug toe. Bij een sterrenkijker bevalling wordt de kans op een vacuümverlossing of een keizersnede groter.

Een natuurlijke bevalling kan, maar is vaak wel pijnlijker. Daar kunnen deze BabyBytes-lezeressen meer over vertellen.

Lezeressen over hun sterrenkijker

Daphne: “Onze jongste dochter was een sterrenkijker. Daar kwamen we achter vlak voor ik werd ingeleid. Toch hebben de artsen de inleiding gestart. 23 uur later lag onze dochter op mijn buik.”

Gijsbert: Onze dochter was ook een sterrenkijker, maar in 27 minuten tijd was ze geboren (zonder pijnstilling). Ze was wel een kleine baby.”

Lidy: “Geen keizersnede, maar wel een moeilijke bevalling. Maar wat waren wij blij met onze dochter! Mijn bips was blauw van het persen!”

Jasmin: “Hier was de tweede ook een sterrenkijker. Kwam ze pas achter tijdens het persen. Ik dacht dat mijn rug doormidden brak. Wat een helse pijn! Tijdens een wee mocht ik niet persen en probeerden ze hem goed te leggen. Gelukkig lukte dit, maar dit vergeet je niet zo snel!”

Nienke: “Het loopt nooit zoals gepland. Ik had ook een sterrenkijker bij de tweede en ik had een thuisbevalling (dat raad ik sowieso niemand aan), geen pretje, maar wel een plekje kunnen geven door erover te praten.”

Kim: “Hier ook een sterrenkijker sinds 35 weken. Met 39 weken braken mijn vliezen, maar mijn baby was nog niet ingedaald. Dus gingen we naar het ziekenhuis en daar vertelden ze me dat ze een kwartslag was gedraaid. de kans was groot dat het vanzelf goed zou komen. Ik had  zelf het gevoel dat dat niet zou gebeuren, maar ze geloofden me niet. Na 48 uur van vreselijke pijnen en weeën kwam ze door een echo erachter dat ze toch weer verkeerd lag. Echt horror! Met een vacuümpomp is ze eruit gedrukt en getrokken. Gelukkig heeft ze er verder niets aan overgehouden.”

Laura: “Ik had in koeienletters geschreven: HET LIEFST GEEN KEIZERSNEDE. Onze zoon is met de keizersnede gekomen…”

Ina: “Onze oudste was een sterrenkijker. de thuisbevalling duurde veel te lang. Hij kwam blauw ter wereld met een enorme toeter op zijn hoofd van het vele persen. Gelukkig is het nu een gezonde knul van 10 met wat beperkingen. Ik geef niemand de schuld. Het is zoals het is. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat hij een super fijn plekje krijgt. Dat is het allerbelangrijkste.”

Lees ook:

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Sharon

    2 sterrenkijkers hier, dat was uberhaupt pas bekend tijdens de bevalling, maar heeft eigenlijk weinig issues hier opgeleverd.

  • Shrimp

    Mijne kwam wel gewoon “normaal”. Was m’n eerste. De VK zei “ oh het is een sterrenkijker, maar als hij al zover gekomen is dan komt hij er ook wel uit” . Was alleen een knip nodig en 35 min persen wat relatief lang is vergeleken met de rest die allemaal onder de 5 min bleef. Laatste record van binnen de minuut.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50