Lezeressen vertellen: zo vaak gaat mijn kind in bad

Lezeressen vertellen: zo vaak gaat mijn kind in bad
  • in Moeder
  • 4
  • 3731
  • 02/09/2022

Elke dag of eens per week, de meningen over het badderen van de kinderen lopen uiteen. Deze lezeressen doen uit de doeken hoe vaak per week zij hun kind in bad doen. Hoe vaak doe jij het? 

Kim: “Onze kraamhulp zei dat kleine baby's echt niet elke dag in bad hoeven, dus toen ze heel klein was deden we vaak woensdag en een keer in het weekend. Sinds ze een maand of negen is, gaat ze met mij mee onder de douche op woensdag en vrijdag, want dat zijn mijn vrije dagen, dan hebben we lekker de tijd! In het weekend gaat ze dan nog een keertje met papa. In de douche ligt allerlei badspeelgoed, dus ze speelt lekker terwijl ik mijn haren was, dan poetsen we samen onze tanden en daarna was ik haar en zijn we klaar”.

Amra: “Twee keer per week uitgebreid douchen of badderen, voor de rest werkt een washand prima. Behalve als ze echt vies zijn natuurlijk. Maar we smeren ze wel altijd goed in erna, in verband met gevoelige eczeem huidjes”.

Ingeborg: “Onze kinderen van 1 en 5 gaan bijna elke dag samen in bad. Alleen als we wat later zijn door visite of zelf weg zijn dan niet”.

Céline: “Drie keer in de week. Hij (7,5 maanden) vindt het badje heerlijk! Zo relaxed dat hij er de laatste tijd telkens in poept!”

Nicky: “Ons zoontje gaat elke dag voor het slapen gaan onder de douche en soms door de warmte en zweet in de nacht gaat hij in de ochtend ook. Persoonlijk vind ik als je wast dat ze toch niet helemaal schoon worden. Washandje blijft namelijk vies omdat je het uitspoelt in het zelfde water. Hier dus altijd douchen ook”. 

Lees meer in de rubriek ‘Lezeressen vertellen’...

Kelly: “Mijn zoontjes gaan vanaf baby af elke dag in bad of douchen. Oudste is nu 2,5 jaar de jongste 3,5 maand. Het hoort bij naar bed gaan ritueel. Ze worden er lekker rozig van. De oudste gaat daarna goed slapen, de jongste valt ook dan goed in slaap. Als we hem niet in bad doen is die sneller wakker voor een fles. En de huidjes van beide mannen kunnen er goed tegen”.

Sonja: “Die van ons gaat 2 á 3 keer in de week, uitzonderingen daargelaten. Net zoals wijzelf”.

Lynn: “Tot 1 jaar deed ik wel elke dag gewoon lekker fris vooral met die luiers en zweet etc. Lekker schoon en fris pyjama aan en slaapje doen. Na 1 jaar gewoon om de dag maar konden ze ook lekker zelf spelen en spetteren. Tenzij het benauwde zomer temperaturen zijn dan nog elke dag”/ 

Sanne: “Op dit moment bijna dagelijks. Mevrouw (8,5 maanden) vindt het nodig om al haar eten overal te smeren. Hele gezicht en haren zitten er dikwijls onder, dus tja, dan toch maar even afspoelen en haren wassen. Anders ziet ze eruit als een wortel”.

Poel: “Elke dag… Wij douchen toch ook elke dag? Mag ik hopen tenminste... Elke dag voor het slapen gaan lekker fris naar bed. Nee, een washandje voldoet niet. Ze plassen de hele dag in die luiers, ze spelen de hele dag, dus lekker elke dag in bad”. 

Rebecca: “Mijn zoontje van vier maanden gaat twee keer per week in bad. Op de andere dagen was ik hem met de washand. Hij vind in bad gaan niet fijn en het is voor zo'n kleine baby ook nog niet nodig om iedere dag in bad te gaan. Als hij wat groter is zal hij uiteraard wel vaker in bad gaan maar dan wordt hij ook sneller vies”.

Jeanne: “Onze peuterdochter gaat om de dag in bad en onze jongste (bijna 1) gaat twee keer in de week”.

Kim: “Twee keer in de week... De rest van de week gewoon elke avond en ochtend met een washandje opfrissen. Ze is 9 maanden”.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50