Lezeressen vertellen: mijn kind werd veel te vroeg geboren

Lezeressen vertellen: mijn kind werd veel te vroeg geboren

Hoe is het als je baby veel te vroeg wordt geboren? BabyBytes vroeg aan haar lezeressen of zij een vroeggeboorte hebben meegemaakt en hoe het nu gaat.

Marissa: “Ons zoontje is met ruim 33 weken geboren door middel van een spoed keizersnede. Er is in z'n placenta gesneden waardoor hij bloedverlies heeft gehad. Dit was de enige manier om hem te halen, er zat spoed bij omdat ik weeën kreeg, en die mocht ik niet krijgen met deze diagnose (vasa previa, dit is een zeldzame zwangerschapscomplicatie waarbij een of meerdere foetale bloedvaten van de placenta of navelstreng voor de geboorte-uitgang liggen, onder de baby. red.). Mijn hele zwangerschap was hectisch vanaf het begin. Veel bloedingen en 6 weken ziekenhuisopname. Heel lang verhaal, maar gelukkig zijn we nu thuis en doet hij het super goed!”

Lees ook:
Verdrietig: ouders van prematuren kampen met verlieservaring

Tiff: "Mijn zoontje werd geboren na 26 weken zwangerschap en woog 814gram. Na een week kon zijn te kleine lichaampje niet meer. Seppe zou al 9 zijn nu..."

Esmée: "Onze zoon was precies 27 weken toen hij op 17 maart 2018 werd geboren. Hij zou op 15 juni geboren moeten worden, maar is met een keizersnede gehaald. Net als bij de vrouw van René van Kooten, was er met de baby niets aan de hand, maar werd ik als moeder erg ziek door een dubbele longontsteking en het influenza A virus. Ik heb twee dagen in het plaatselijk Martini ziekenhuis gelegen met de hoop dat ik op zou knappen, maar ik ben toch met spoed per ambulance naar het UMCG in Groningen gebracht en direct geopereerd. Daarna heb ik 8 dagen in coma gelegen. Het was kantje boord en net op tijd!

Onze zoon doet het nu fantastisch. Ondanks dat hij 7 weken op de intensive care gelegen heeft en daarna nog 5 weken in een ander ziekenhuis, is hij nooit ziek geweest. Wel heeft hij lang ondersteuning bij het ademen gehad. Met 38,5 week mocht hij naar huis! Hij heeft het super gedaan en dat doet hij nog steeds. Hij is inmiddels 9 maanden, is kerngezond en doet niets anders dan lachen! Een wonder is het! De start was anders dan gehoopt, maar hij is een fantastisch leuke, vrolijke baby!"

Rosanne: "Tristen is geboren met 26 weken en 6 dagen, Hij woog 1300g en had een lengte van 30cm. Inmiddels is hij bijna 7 en is hij de langste van de klas met zijn 130 cm."

Samantha: “Mijn jongste kindje is geboren met 28+1 750 gram en 28 cm. Hij is zo vroeg geboren, omdat ik het hellp-syndroom had, en onze kleine uk daardoor in nood zat in m’n buik. Hij kreeg door de knijpende vaten en door langdurig extreem hoge bloeddruk te weinig voeding, de vaten in z'n hart en hersenen kregen niet genoeg. Daardoor heeft hij een flinke groeiachterstand. Hij heeft in totaal 12 weken in het ziekenhuis gelegen waarvan 7 op de baby IC (nicu) . Hij heeft enorm moeten vechten tegen een zeer heftige infectie en een onderontwikkelde lever. Maar nu gaat het super! Hij is 16 maanden en hij doet het geweldig!”

Charlotte: "Ik ben in 2013 met 24 weken bevallen van onze dochter Roxanne*. Spontane weeën. Ze heeft 4 weken geknokt en we hebben haar toen moeten laten gaan... Heftigste periode ooit, maar ik ben zo dankbaar dat ik haar heb leren kennen en dat ze me moeder heeft gemaakt. Ze wordt elke dag gemist en heeft inmiddels een zusje van 3,5 en broertje van 11 weken."

Marieke: “Mijn zoontje is met 30.4 weken 1605gr geboren, spontaan zonder reden. Na 5 weken ziekenhuis mocht hij mee naar huis en nu ruim 2,5 jaar later is het niet te zien dat hij zo vroeg geboren is.”

Jill: "Mijn zoontje werd met 33 weken geboren. Hij lag met 26 weken in het ziekenhuis aan de weeënremmers en longrijping.. Uiteindelijk hebben ze het kunnen rekken tot 33 weken. Nu is hij een leuke enthousiaste jongen van 6!"

Jamie: “Mijn zoontje is met 27,3 geboren en woog 785 gram. Inmiddels wordt hij bijna twee en is het een beer van een ventje! De reden was placenta loslating, slecht werkende placenta en geen goede doorbloeding."

Mindy: "Elian is geboren met 25 weken en 6 dagen en woog 900 gram. Na 4 maanden in het ziekenhuis mocht hij naar huis. Inmiddels is hij 3 jaar en helemaal gezond!"

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50