Lezeressen vertellen: ‘Ik vind het belangrijk dat mijn kind goed presteert op school’

Lezeressen vertellen: ‘Ik vind het belangrijk dat mijn kind goed presteert op school’

Afgelopen week was in het nieuws dat zo’n 20.000 kinderen uit groep uit een verkeerd schooladvies gekregen na het maken van een commerciële toets. Vaak kwam er een hoger schooladvies naar voren dan was bedoeld. BabyBytes vroeg zich af of onze lezeressen het belangrijk vinden dat hun kind goed presteert op school.

Nathalie: "Als een kind lekker in zijn vel zit en plezier heeft zal het ook makkelijker leren. En dan heb ik het niet over of het vmbo of vwo wordt, want dat is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is dat het op zijn niveau eruit haalt wat erin zit."

Lees ook de vorige Lezeressen vertellen:
'Wat ik zou doen tijdens een kind- en partnervrij weekend'

Willy: Ja, dat vind ik belangrijk. Hierin zul je moeten zoeken naar een plek waar je kind het beste thuis hoort. Je kind op de goede manier stimuleren zal hierin bijdragen.”

Sandra: “Totaal niet belangrijk. Plezier staat voorop. Het zit erin of niet. Bijles etc, daar ben ik niet voor. Mijn dochter  van 11 jaar start na de zomer op havo/vwo . Ze heeft vwo-advies gekregen, maar bewust voor combi gekozen met 3 brugjaren havo/vwo. Ze vindt leren super leuk. Hoe moeilijker, hoe beter en geen opgever. Zien is kunnen.

Ook zoontje op zit op sbo. groep 5, bijna 10. Zijn niveau is waarschijnlijk vmbo bbl of vmbo kbl. Ook prima. Hij is moeilijk lerend en alles kost hem zoveel meer moeite. Zelfs op een advies als praktijk onderwijs ben ik nog trots.

Waar zoon heel veel moeite moet doen voor een 6, haalt dochter een 10 met twee vingers in haar neus. Pushen heeft geen zin. Ze willen leren of niet.”

Debby: “Nee hoor, helemaal niet. Ik vind het belangrijker dat hij goed in zijn vel zit op school. Meer dan je best doen, kan niet en dat is goed. Mijn zoon scoort op eind cito mavo/havo. Wij hebben besloten hem op mavo te laten starten en zit havo erin dan komt dat er vanzelf wel uit, zo niet ook goed.”

Nicole: “Zolang ze hun best doen, is het goed. En of ze dan goed scoren of niet maakt niet uit.”

Nienke: “Ik vind het belangrijk dat hij zijn best doet als hij naar school gaat. Beter dan je best, kan je niet doen.”

Kim: “Ik vind het voornamelijk dat mijn kids veel plezier hebben in hun schooltijd. En dan hoop ik natuurlijk ook dat ze hun best doen en er wat leren, maar als ze minder goed scoren als gehoopt, is dat maar zo. Dan wordt het veel oefenen thuis op een speelse manier.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50