Lezeressen vertellen: 'Ik neem mijn kind soms mee naar mijn werk'

Lezeressen vertellen:
  • in Moeder
  • 0
  • 4012
  • 04/05/2021

In de Verenigde Staten hebben ze er een speciaal programma voor ontwikkeld: dat je je pasgeboren baby mag meenemen naar je werk. Wij vroegen aan onze lezeressen of zij dat ook soms doen: hun kind meenemen naar hun werk.

Sabrina: “Ja ik mag mijn kindjes (4) altijd mee nemen mocht er wat zijn, maar rond 16 á 17 uur worden ze altijd opgehaald door papa. De kids vinden het geweldig. En ik ben blij met een baas die zo flexibel is en altijd mee denk in mogelijkheden.”

Lees ook de vorige Lezeressen vertellen:
'Ik heb meerdere miskramen achter elkaar gehad'

Gina: “Ik heb het destijds wel bij mijn stage gedaan. Ik werkte in een soort buurthuis. Er waren daar de hele dag kinderen. Dus soms ging hij mee in plaats van naar de opvang. Niet altijd, want dat zou te lang voor hem zijn en tijdens schooltijden waren de kids er nog niet. Maar regelmatig nam ik hem tijdens een korte dag mee of haalde ik hem tussendoor op.”

Natasja: "Is niet nodig, ik heb bijna een jaar moederschapsverlof."

Marion: “Ik heb mijn kids meegenomen toen ik mijn contract ging tekenen. Ik had geen oppas. Ze waren super braaf en mijn baas was heel leuk met ze. Meenemen naar hett werk zou niet zo handig zijn..

Selina: “Ik heb het met mijn zoontje de eerste zes maanden wel gedaan (zelfstandig ondernemer) en zolang ze klein zijn en veel slapen lukt dat aardig, maar zodra ze mobieler worden dan gaat het echt niet meer.... Daarna hebben we fijne opvang gezocht bij een gastouder, en dat werkt tot nu toe echt prima.”

Loekie: "Een dag uit noodzaak moeten doen. Had mevrouw net een regeldag dus ik kon binnen een paar uur alsnog naar huis. Ik was meer met baby bezig dan met werk!"

Ilse: “Soms was het niet anders,maar ideaal is het ZEKER niet als je het mij vraagt.”

Annie Jo: "Al mocht het, ik zou het nooit doen."

Adreana: “Ik werk in een kinderdagverblijf en m'n 3-jarige gaat altijd mee mits er geen oma of beppe is die op wil/kan passen. Dat zal in de toekomst ooit met een baby ook zo gaan.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50