Lezeressen vertellen: het raarste opvoed- en verzorgingsadvies dat ik ooit kreeg

Lezeressen vertellen: het raarste opvoed- en verzorgingsadvies dat ik ooit kreeg

Als moeder weet je vaak heel goed in te schatten wat je kindje nodig heeft, maar er blijven mensen die zich graag tegen de opvoeding en verzorging aan bemoeien. Soms kramen ze alleen wel heel vreemde dingen uit. Lezeressen over het raarste advies dat zij ooit kregen.

Shannon: “Mijn buurvrouw: ‘Wanneer mijn dochter vroeger huilde in bed, ging ik gewoon naar beneden en zette ik de tv harder aan. Uiteindelijk stopt ze wel met huilen.”

Sanne: “Geef vooral geen borstvoeding; daar worden je borsten lelijk van. En dat heb je toch niet over voor je kind?”

Roxanne: “Een van de ergste vond ik dat ik mijn pasgeboren baby niet moest verwennen en gewoon zichzelf in slaap moest laten huilen, want anders zou het van kwaad tot erger gaan.”

Lees ook:
Als anderen zich met jouw opvoeding gaan bemoeien
 

Stephanie: “Zet je kind onder de koude douche, dan luistert hij wel!”

Mireille: “Het slechtste advies kreeg ik van de lactatiedeskundige in het ziekenhuis. Ik had veel te weinig productie en wilde stoppen met de borstvoeding, omdat het stressvol was en ik na de 'borst' altijd nog kunstvoeding moest bijgeven. Zei ze tegen me dat ik mijn kind dan liefde en warmte en het opbouwen van een band met mij zou ontnemen!”

Judith: “Mijn vriend had een koortslip vlak voor mijn bevalling. Volgens mijn verloskundige kon het herpersvirus niet zo'n kwaad als de baby er was. Mijn vriend heeft met pijn in zijn hart toch besloten ons zoontje pas echt te knuffelen toen zelfs het korstje weg was. Gek idee van hem hoor!”

Suzanne: “Ik kreeg te horen dat ik mijn huilbaby met refluxklachten maar in de schuur moest leggen, dan hoorde ik haar tenminste niet.”

Kirsty: “Na het verlies van onze dochter, kreeg ik te horen dat we ‘maar een nieuwe moesten nemen’. Idioten.”

Quirine: “Mijn schoonmoeder over mijn drie maanden oude baby: ‘Geef haar ook een stukje appeltaart als ze de appel niet wil. Dat is lekker zoet, en suiker is toch een natuurproduct?’”

Josy: “Ik mocht van mijn kraamverzorger mijn baby absoluut niet in de box, kinderwagen of waar dan ook leggen tot hij drie maanden oud was. Hij mocht alleen op mijn arm of bij me in bed liggen.”

Cathy: “Geen raar, maar een slecht advies: de verpleegkundige op de kinderafdeling raadde me, toen mijn dochter één week oud was, aan om niet te veel borstvoeding te geven. Dan zou mijn dochter er namelijk te veel aan wennen.”

Marjolein: “Van mijn schoonmoeder kreeg ik een paar adviezen: ik mocht geen nieuwe kleding voor mijn kind kopen, want daar zou ze zo uitgroeien, mijn kind mocht geen speen in en ik moest zorgen voor een oude kraamverzorger, want die wist veel meer dan ‘die jonge snotneuzen’. Je raadt het al: ik heb alles gedaan wat ze verboden heeft.”

Samantha: “Van mijn kraamverzorgster moest ik verplicht stil zitten en kreeg ik een grote bek als ik zelf een was had gedraaid, want ik moest wel pijn hebben en zou veel meer doen dan ik aankon. Sorry, maar niet iedereen heeft een horrorbevalling.”

Amy: “Mijn zoontje heeft last van verstopping. Kwam de dokter langs met een voedingsschema met daarin wat hij wel en niet mocht eten. Eh... mijn zoontje was vijf weken oud.”

Rachelle: “Ik moest mijn baby niet te lang vasthouden, want dat was slecht voor zijn nekje.”

Jessica: “De kinderarts stelde vast dat ik veel te veel borstvoeding had en dat mijn zoon het niet weg kon drinken. Dus ik moest maar één borst per keer aanbieden in plaats van beide kanten. Gevolg: de borstvoeding liep enorm terug en ik was zelfs even bang dat ik een tekort had en moest stoppen. Gelukkig kon ik het opkrikken door hem vaak aan te leggen! En bedankt meneer die hiervoor gestudeerd zou hebben…”

Lien: “Mijn dochter van zes zat op paardrijden. Mijn ouderwetse, Marokkaanse buurvrouw fluisterde mij toe dat ik haar daar beter af kon halen, want het kon haar maagdenvlies verpesten.”

Stefanie: “Ik kreeg het advies mijn negen maanden oude dochter het lopen af te leren, en het haar dan vijf maanden later weer aan te leren. Met negen maanden zou ze namelijk te jong zijn om los te lopen.”

Chantal: “Volgens een vreemde groeide het haar van mijn kind niet snel genoeg en moest ik het daarom afscheren. Zo zou hij daarna een volle bos krijgen.”

Nicole: “De huisarts: ‘Ik vind je baby te jong om te behandelen, wacht maar tot hij drie maanden is.’ Mijn zoontje bleek koemelkallergie te hebben.”

Wat is het raarste opvoed- of verzorgingsadvies dat jij ooit kreeg?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • Chudo

  Advies die Samantha kreeg kan ik me heel erg in vinden.. Ook al voel jeje nog zo goed, je lichaam heeft een optater gehad. Meteen weer van alles een dag erna is echt niet zo slim

 • IJsblokje

  Suzanne: “Ik kreeg te horen dat ik mijn huilbaby met refluxklachten maar in de schuur moest leggen, dan hoorde ik haar tenminste niet.”

  Als je dit serieus neemt.......

 • Mama-van-meisje

  Vrienden van mij doen dat dus echt. Ze gaan met hun baby een riddeltje af. Schone broek, fles melk, paracetamol en als er dan nog gehuilt word gaat de deur dicht en de oordoppen in. Ieder zn ding maar niet mijn manier.

 • Mykha

  Zo zielig! Mn schoonzus doet dit ook😭 Met baby van 3 weken al.. mn kraamverzorgster vertelde dat ze bij een gezin kwam die de baby op zolder lieten krijsen voor uren, bleek ze koemelkallergie te hebben. Ik kan me daar zo kwaad om maken! Baby’s huilen niet voor niets ):

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50