Lezeressen vertellen: ‘Dít was het moment dat ik mijn baby voor het eerst in mijn buik voelde schoppen’

Lezeressen vertellen: ‘Dít was het moment dat ik mijn baby voor het eerst in mijn buik voelde schoppen’

‘Wanneer voelde jij je baby voor het eerst in je buik schoppen?’ Die vraag stelde we onlangs aan onze Facebook- en Instagramvolgers. En dít waren de reacties!

Wanneer je je baby voor het eerst in je buik voelt schoppen, is voor iedereen verschillend. Want wanneer kun je iets voelen in je buik voelen en besef je dat er echt een klein mensje in je buik zit?

Beweging in je buik voelen

Aan het einde van je eerste trimester kan je ongeboren baby als de hik krijgen, zich uitrekken, gapen en schoppen. Dat is ook het moment dat je waarschijnlijk iets van geborrel/beweging in je buik voelt.

Echt schoppen

Maar wanneer voel je je baby echt schoppen? Dat is voor iedereen verschillend, aangezien elke zwangerschap anders is. De een voelt het al rond 12 weken, de ander misschien wel tijdens het einde van het tweede trimester. Het hangt ook af van hoe de placenta in je buik ligt. Ligt deze aan de voorkant dan is het moeilijker om het geschop te voelen en kun je tot aan je 28e week van je zwangerschap je baby minder goed voelen.

Reacties lezeressen

Hoe zit het met onze volgers op Facebook en Instagram. Dit zijn hun reacties op de vraag: ‘Wanneer voelde jij je baby voor het eerst schoppen?’

“Bij 22 weken waren de schopjes het meest duidelijk.”

“Na 24 weken zwangerschap. Mijn placenta lag aan de voorkant. Mijn man voelde ons zoontje voor het eerst op de avond van ons huwelijk. Dat was het mooiste cadeautje!”

“Bij beide zwangerschappen met 17 weken.”

“De eerste bij 16 weken, de tweede bij 14 weken.”

“Omdat de placenta voor lag, bij 21 weken.”

“Bij de oudste lag de placenta voor, dus voelde ik pas rond de 28 weken geschop, bij de jongste al met 13 weken!”

“Bij 25 weken voelde ik kleine plopjes.”

“Beide zwangerschappen met 13 weken.”

Wanneer voelde jij dat er écht leven in je buik zat?

Lees ook:

5 weetjes over de schopjes in je buik
Video: het schopgedrag van jouw baby

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50