Lezeressen vertellen: “Dit gaf ik cadeau aan mijn kraamhulp” deel 3

Lezeressen vertellen: “Dit gaf ik cadeau aan mijn kraamhulp” deel 3
  • in Overig
  • 0
  • 970
  • 04/10/2022

Ze kunnen van de kraamweek een geweldige ervaring maken of juist het tegenovergestelde. In het eerste geval staat daar natuurlijk een beloning tegenover, namelijk een mooi cadeau voor de kraamhulp. Maar wat geef je? Dit geven de BabyBytes-lezeressen hun kraamhulp cadeau aan het eind van de week!

Daniëlle: “Onze eerste kraamhulp was echt een mega topper. We bedankten haar met een uitgebreide lunch, een groot Rituals-pakket en een dinerbon zodat ze ook eens kon genieten van het feit dat iemand anders voor haar kookte. We deden er ook een bosje bloemen bij. Dat was, na wat deze vrouw voor ons gedaan heeft, het minste wat we voor haar konden doen. Bij de tweede hadden we, wegens drukte, een gedeelde week. Daardoor hadden we minder een persoonlijke band met de kraamhulpen. Deze hebben we bedankt met een Rituals-pakket en een uitgebreide lunch en de laatste dag ‘vrij’.”

Marita: “Bij onze zoon hadden we een fantastische kraamhulp. Wij gaven haar rozen en haar favoriete eau de toilette. Bij onze dochter hadden we een verschrikkelijke kraamhulp. Die hebben we de volgende ochtend gelijk de deur gewezen.”

Femke: “Wij hebben een top kraamweek gehad. Ze deed erg veel voor ons en hadden samen heerlijke gesprekken. Het scheelde wel dat ze onze schoonzus was, ik wilde totaal geen vreemde in huis. Wij hebben haar een foto gegeven van haar samen met onze dochter en nog wat erbij. Ik heb geen idee meer wat het was, maar ze was er erg blij mee.”

Cynthia: “Wij hebben twee keer dezelfde geweldige kraamhulp gehad. Ze was de eerste keer zo goed bevallen dat ik haar bij de tweede ook graag wilde. Ze kwam zelfs in haar vakantie. We hebben haar beide keren een fruitkoker cadeau gedaan en de laatste keer nog iets extra’s, omdat ze zelf ook een kindje verwachtte.”

Debby: “Wij hadden een topkraamhulp. Voor haar hadden we een koffiepakketje samengesteld, want ze is gek op koffie.”

Nancy: “Ik had een stoffen tas bedrukt. Gelukkig had ik van tevoren de tekst twee keer uitgesneden, want we kregen twee kraamverzorgsters. Bij de eerste deed ik een handdoek met naam, maskertjes en handcrème met naam in de tas. Bij de tweede had ik geen tijd om iets te maken en heb ik snel een douchepakketje in de tas gedaan.”

Gabriëlla: “Wij hebben onze kraamhulp gewoon gevraagd wat ze wel en niet leuk vindt. Zij lust geen chocolade, maar ze is gek op een mooie bos bloemen. Die kreeg ze dus van ons.”

Jacqueline: “Wij hadden een superfijne kraamhulp. Ze kwam samen met een stagiair. We hebben ze allebei een mooie bos bloemen met een envelopje gegeven voor de fijne tijd.”

Frieda: “De eerst kraamhulp was super. Zij was ook helemaal blij met de dinerbon van 50 euro. De tweede kraamhulp keek niet eens naar de cadeaubon en vond het heel normaal.”

Tenslotte nog twee kraamverzorgster zelf aan het woord.

Corrine: “Ik ben er nog één van de oude stempel’. Hard werken en "mijn gezin" helemaal in de watten leggen en ze klaarstomen voor de periode na de kraamweek. Met de meeste gezinnen had ik altijd wel een leuke klik. Ik kreeg vaak bloemen en bonbons. Er waren uitschieters van flinke cadeaubonnen en zelfs sieraden. Ik heb ook gezinnen gehad waar ik heel hard bij weg wilde rennen. Dat heb ik één keer ook echt gedaan. Er zijn gezinnen waar ik nog steeds contact mee heb. Dat is zo ontzettend leuk! Dan krijg ik regelmatig een foto te zien van de opgroeiende ‘baby’, en bij een nieuw broertje of zusje ga ik dan op kraamvisite.
Mijn tip: stap met een open vizier de kraamtijd in en bedenk je dat een wildvreemde in jouw huis zich net zo vreemd voelt. Het duurt soms een dag of twee voordat je aan elkaar gewend bent. Houd alles bespreekbaar. Erger je je? Benoem het bij jouw kraamverzorgster of bij het kraamcentrum.”

Tessa: “Het ene gezin denkt er gewoon niet aan iets voor de kraamhulp te halen. Anderen geven bloemen en chocolaatjes et cetera. Ik heb een keer een prachtig borrelpakket gehad, een bijzondere boom, een leuk spel, mooie tekeningen. Het maakt de kraamverzorgende echt niets uit. Ik vind het altijd heel leuk om een geboortekaartje te krijgen. Wij zijn als kraamverzorgster het gelukkigst als het gezin aangeeft ons te zullen missen, maar er wel het volle vertrouwen in heeft ons te kúnnen missen.”

Hier en hier vind je meer ervaringen van nieuwe moeders en hun kraamhulp.

Wat gaf jij je kraamhulp toen de kraamweek afgesloten werd?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50