Lezeressen vertellen: “Dit gaf ik cadeau aan mijn kraamhulp” deel 2

Lezeressen vertellen: “Dit gaf ik cadeau aan mijn kraamhulp” deel 2
  • in Baby
  • 0
  • 1729
  • 27/09/2022

Ze kunnen van de kraamweek een geweldige ervaring maken of juist het tegenovergestelde. In het eerste geval staat daar natuurlijk een beloning tegenover, namelijk een mooi cadeau voor de kraamhulp. Maar wat geef je? Dit geven de BabyBytes-lezeressen hun kraamhulp cadeau aan het eind van de week!

Marloes: “Onze kraamhulp was al bekend binnen de familie. Zij is vakkundig. Ze geeft uitleg en helpt met doorzetten bij borstvoeding. Ze is daadkrachtig en stuurde mij naar het ziekenhuis omdat ze mijn koorts niet vertrouwde. Het bleek kraamvrouwenkoorts te zijn. Ze is ook een schat van een mens. Het was bij beide kids een kraamweek met een gouden randje. We hebben haar twee keer een bedeltje voor aan haar armband gegeven: een girafje en een beertje, omdat die op de geboortekaartjes staan.”

Shawitha: “Ik lag negen weken in het ziekenhuis omdat mijn prinsesje prematuur was. Ik had topmensen om me heen die me steunden en hielpen. De eerste week had ik ook een kraamhulp voor mijzelf. Zij was een schat van een vrouw. Ze masseerde me zelfs. Iedereen heeft ons top verzorgd. Ik heb ze één voor één bedankt met zoetigheid.”

Sietske: “Ons zoontje kwam drie weken te vroeg en daar was ons kraambureau niet op berekend. De eerste kraamhulp kon maar voor drie dagen blijven. We hadden zo’n goede klik. Zo vertrouwd, net of we haar al jaren kenden. Toen ze weg was, stond ik jankend onder de douche. De volgende dag kwam de nieuwe hulp. Ze was veel jonger maar wel lief. Beide hebben chocolade en een bos bloemen gekregen.”

Kayleigh:“Onze kraamverzorgster was een echte topvrouw. Zonder haar hadden we het niet gekund. Veel van haar mogen leren. We kwamen er tijdens de kraamweek achter dat ze graag terrasjes pakt met een lekker biertje. Dus we hebben een pakket met speciaal-biertjes voor haar gehaald.”

Amanda: “Onze kraamhulp heb ik een zusterhorloge gegeven dat je aan je schort kunt vastmaken. Haar gewone horloge was kapot en ze gebruikte haar telefoon. Ze was er hartstikke blij mee.”

Eddy: “De kraamhulp bij onze dochter was dezelfde als bij mijn zoon. Ze wilde graag naar de musical Cats, maar vond de kaarten te duur. We hebben haar een theaterbon gegeven.”

Jeannet: “Onze kraamhulp was een topper! Nadat we in het ziekenhuis waren opgenomen en van de roze wolk waren gegooid, heeft zij ons hele gezin weer terug op die wolk gezet en heeft ze ons zes fantastische dagen gegeven. We wilden niet dat ze ging stofzuigen, dweilen of wassen, maar gewoon er voor ons zijn. Wij gaven haar een mooie cadeaubon, chocolade en later nog onze box en draagzak toen zij zelf haar eerste kindje verwachtte. Dat had ze dubbel en dwars verdiend.”

Melanie: “Wij onthielden tijdens de kraamweek wat de kraamhulpen leuk vonden. Bij de eerste haalde haar vader altijd belegde broodjes bij een specifieke bakker bij ons in het dorp. Op de laatste dag kreeg ze een bosje bloemen en haalde mijn vriend belegde broodjes van deze bakker voor de lunch.Bij de tweede hadden we een Italiaanse kraamverzorgster. Ze zorgde niet alleen voor ons en de pasgeboren tweeling, maar gaf ook onze oudste veel aandacht. Zij leerde hem, een moeilijke eter, zelfs bolletjes ijs eten. Zij kreeg dus een bos bloemen, de kaartjes, en we namen haar de laatste dag mee naar het terras voor Italiaans ijs bij de zaak waar zij met onze zoon zijn eerste ijsje had gegeten.”

Sandra: “Onze kraamverzorgster noemde die week een keertje dat ze eigenlijk nooit snoept maar af en toe één bepaald soort dure chocola kocht om echt te genieten. Die chocola hebben wij dan ook als bedankje gekocht met een fotolijstje met een zelfgemaakte kaartje erin met een foto van ons drietjes. Volgens mij hadden we er ook een klein vaasje met een gerbera bij gedaan. Het gaat niet om de hoeveelheid, maar om het gebaar en de waardering met de juiste woorden toch?”

Hier vind je nog meer ervaringen van nieuwe moeders met hun kraamhulp.

Wat gaf jij je kraamhulp toen de kraamweek afgesloten werd?

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50