Lezeressen vertellen: ‘Deze klachten had ik na mijn keizersnede’

Lezeressen vertellen: ‘Deze klachten had ik na mijn keizersnede’
  • in Moeder
  • 0
  • 1181
  • 11/04/2023

Na mijn keizersnede had ik lang last van ongevoelige plekken rond het litteken en wat steken in de onderbuik. Gelukkig gaat het na jaren beter. Maar waar hebben jullie nog steeds last van of last van gehad? Dit waren jullie reacties. 

Litteken

“Na een paar jaar leek het alsof ik verklevingen onder mijn litteken had, want liggend niezen deed zó'n pijn. Pas geleden heb ik (13 jaar na keizersnee) mijn litteken om de dag heel hardhandig gemasseerd en de pijn is over! Verder gelukkig geen klachten.” 

“Met grote weersveranderingen heb ik last van gigantische jeuk aan de binnenkant van mijn litteken. Soms heb ik het gevoel dat er aan de binnenkant van mijn litteken iemand een mes erin zet en daarna met zout of sneeuw inwrijft. Zo zeer kan het doen.” 

Navel

“Ik heb een raar gevoel rondom de navel. Het is pas tien maanden geleden dus dat gevoel kan nog wel even aanhouden. Verder heb ik alleen last van de heupen, maar die hadden al een flinke optater gehad bij de vorige bevalling.” 

Buik

“Ik heb er een hangbuik aan over gehouden. Het buikje hangt over mijn litteken, best jammer, maar geen ramp.” 

“Ik heb gevoelloze plekken op mijn buik. Maar ja, het is nog maar twee maandjes geleden dus dat zal wel over gaan. En het jeukt, maar dat lijkt mij ook wel normaal.” 

Geen klachten

“Drie keizersnedes gehad, gelukkig geen klachten overgehouden.” 

“Gelukkig nergens last van, heel blij met mijn bevallingen via een keizersnede!” 

Heb jij nog lichamelijke klachten overgehouden na een keizersnede?

Lees ook:

Sneller hersteld door vernieuwde aanpak keizersnede
Fadoua (29): 'Ik had moeite met ademhalen tijdens de keizersnede'

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50