Fadoua (29): ‘Ik had moeite met ademen tijdens de keizersnede’

Fadoua (29): ‘Ik had moeite met ademen tijdens de keizersnede’

“Het was een mooie zomerdag in juli, de dag dat mijn tweede zoontje geboren werd met een geplande keizersnede”. Een beetje zenuwachtig was Fadoua (29) wel, maar toch kwam er ook een gevoel van rust over haar heen. “Dit was omdat ik dacht dat het weer zoals bij mijn eerste zoontje zou gaan”. 

Moeite met ademen

“De eerste keizersnede was een spoedkeizersnede, maar desondanks verliep alles goed. Zowel de operatie zelf als mijn herstel. Nu kreeg ik een geplande naar keizersnede. Alles verliep eigenlijk ook goed tot mijn zoontje eruit was gehaald. Ik kreeg opeens moeite met ademen, hierdoor heb ik mijn zoontje maar een paar seconden kunnen zien…”  

Zuurstof

“De saturatie was goed. Daarom dachten ze dat ik aan het hyperventileren was, wat ik eigenlijk nooit eerder gehad heb. Manlief werd erbij gehaald om mij rustig te krijgen, helaas zonder succes. Het werd alleen maar erger. Na tien minuten werd de hoofdarts erbij gehaald en ik kreeg zuurstof toegediend”. 

Lees hier nog meer bevallingsverhalen!

Ruggenprik te hoog

“Daarna ging het eigenlijk snel weer goed. Bij de zes weken controle vroeg ik waar dit aan zou kunnen liggen? ‘Waarschijnlijk was de ruggenprik te hoog gezet’, was het antwoord. Daardoor waren mijn longen ook wat verdoofd en hierdoor had ik moeite met ademen”. 

Ademnood

“Het lijkt allemaal mee te vallen met ‘mijn trauma’, maar hier had ik dus nooit aan gedacht en dit is mij ook nooit verteld tijdens de voorbereiding van de operatie. Hier heb ik nog steeds af en toe last van, vooral ‘s nachts als ik wil gaan slapen. Het lijkt alsof ik dan weer moeite heb met ademhalen en in soort ademnood kom…”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • ME1214

    Heel herkenbaar, bij allebei mijn keizersnedes gebeurd, kan mij voorstellen dat het traumatisch voelt. Het is echt niet fijn.

  • ME1214

    Heel herkenbaar, bij allebei mijn keizersnedes gebeurd, kan mij voorstellen dat het traumatisch voelt. Het is echt niet fijn.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50