Leuke traktaties voor alle moeders die dit jaar gezond Sint Maarten snoep willen inslaan

Leuke traktaties voor alle moeders die dit jaar gezond Sint Maarten snoep willen inslaan

Binnenkort is het weer tijd voor Sint Maarten en dat betekent tevens de tijd van veel snaaierij. Nu is het natuurlijk van belang om jouw kindje iets lekkers te gunnen in deze tijd, maar dit kun je ook een stuk gezonder aanpakken.

Doe vooral waar je je goed bij voelt en neem onderstaande suggesties als voorbeeld. Wellicht is jouw kindje hier hartstikke gek op en kun je andere kindjes hier ook mee verblijden.

Mini banaantjes

Naast dat ze er onwijs schattig uitzien zijn ze ook nog eens heel erg voedzaam. De mandarijn kennen we immers wel, tijd voor mini banaantjes!

Rozijntjes

Een doosje met rozijnen is een fijne en gezonde traktatie. Er zitten er meerdere in de verpakking dus je kunt het ook lekker makkelijk uitdelen.

Popcorn

Dit kun je tegenwoordig vaak in kleine zakjes krijgen en kindjes zijn er gek op! Niemand zal deze traktatie saai vinden.

Mueslirepen

Het liefste wel zelf gemaakt omdat in die van de supermarkt vaak veel suikers zitten. Dit hoeft geen klus te zijn, gewoon bakken en daarna in een papiertje wikkelen.

Gedroogd fruit

Bijvoorbeeld gedroogde abrikozen en vijgen. Deze kun je in een schattig zakje doen en dan win je waarschijnlijk menig hart! 

Biologisch snoep

En dan het liefste zonder suikers. Dit kun je vinden in natuurwinkels. Als er iets van suiker in zit dan wil je het liefste dat dit natuurlijke suikers zijn.

Wat vind jij leuk om de kindjes te geven?

Inga Stoit is online redacteur bij BabyBytes. In haar vrije tijd doet zij veel aan sporten, koken, yoga en ze is gek op lange wandelingen met haar hondjes. Volg Inga ook op Instagram!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


 • Barbamammie79

  Biologisch snoep? Met natuurlijke suikers?

  Hoe vaak moeten we nog herhalen dat het voor je lijf niks uit maakt... suikers zijn suikers... of het nou uit een suikerpot (suikerbiet) of appel of honing of gedroogde abrikozen/vijgen of uit rozijntjes komt ....je lijf reageert er precies hetzelfde op.

  Het is allemaal even slecht of goed... ligt eraan hoe je het bekijkt

  Doe mij maar een marsje

 • MontBlanc

  Helemaal mee eens! Zolang het met mate is, is een marsje echt niet erg. Ze zien me aankomen hier in de buurt als ik zelfgemaakte mueslirepen uitdeel... Valt helemaal uitelkaar en hebben die arme kinderen allemaal stukjes muesli, gojibessen en quinoa in hun tas zitten... Om van de kokosolie nog maar te zwijgen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50