Leuke traktaties voor alle moeders die dit jaar gezond Sint Maarten snoep willen inslaan

Leuke traktaties voor alle moeders die dit jaar gezond Sint Maarten snoep willen inslaan
  • in Voeding
  • 2
  • 3278
  • 09/11/2023

Het is bijna zover: 11 november is het weer tijd voor Sint Maarten en dat betekent tevens de tijd van veel snaaierij. Nu is het natuurlijk van belang om jouw kindje iets lekkers te gunnen in deze tijd, maar dit kun je ook een stuk gezonder aanpakken. Dus daarom hebben we de leukste traktaties op een rij gezet voor moeders die dit jaar gezond Sint Maarten snoep willen inslaan.

Doe vooral waar je je goed bij voelt en neem onderstaande suggesties als voorbeeld. Wellicht is jouw kindje hier hartstikke gek op en kun je andere kindjes hier ook mee verblijden.

Mini banaantjes

Naast dat ze er onwijs schattig uitzien zijn ze ook nog eens heel erg voedzaam. De mandarijn kennen we immers wel, tijd voor mini banaantjes!

Rozijntjes

Een doosje met rozijnen is een fijne en gezonde traktatie. Er zitten er meerdere in de verpakking dus je kunt het ook lekker makkelijk uitdelen.

Popcorn

Dit kun je tegenwoordig vaak in kleine zakjes krijgen en kindjes zijn er gek op! Niemand zal deze traktatie saai vinden.

Mueslirepen

Het liefste wel zelf gemaakt, omdat in die van de supermarkt vaak veel suikers zitten. Dit hoeft geen klus te zijn, gewoon bakken en daarna in een papiertje wikkelen.

Gedroogd fruit

Bijvoorbeeld gedroogde abrikozen en vijgen. Deze kun je in een schattig zakje doen en dan win je waarschijnlijk menig hart! 

Biologisch snoep

En dan het liefste zonder suikers. Dit kun je vinden in natuurwinkels. Als er iets van suiker in zit dan wil je het liefste dat dit natuurlijke suikers zijn.

Wat vind jij leuk om de kindjes te geven?

Lees ook:

9 gezonde (en makkelijke!) traktatie ideëen
Zo leer je je kind gezond om te gaan met eten

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Nog-even!

    Aangezien niet al het snoep binnen 3 dagen op is, lijkt vers fruit en zelf gemaakte mueslirepen, me niet erg handig...

  • Dame68

    Vers fruit gewoon in de fruitschaal neerleggen en/of samen als gezin een lekker toetje van maken met slagroom en ijs, dan is het zo op 馃榾

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50