9 gezonde (en makkelijke!) traktatie-ideeën

9 gezonde (en makkelijke!) traktatie-ideeën

Steeds meer ouders, kinderdagverblijven en scholen hechten waarde aan een gezonde traktatie bij de verjaardag van een kind. De tijd waarin we vrolijk zakjes chips uitdeelden aan klasgenootjes, lijkt voorbij. 

Nu kun je het jezelf enorm lastig maken door een groots kunstwerk uit te delen, maar er zijn ook echt manieren om een gezond, én makkelijke traktatie voor te schotelen. Wij helpen je een eindje op weg:

1. Pannenkoekenspies

Toegegeven, het kan gezonder. Maar met deze pannenkoekenspies van Laura's Bakery, waar je slechts een paar stukjes op prikt, tussen wat stukjes fruit, ziet er super leuk uit, is ontzettend makkelijk te maken én gaat zeker punten scoren bij de kleintjes. Wie houdt er niet van fruit en pannenkoeken? Dat we dit niet zelf bedacht hebben! ;-)


Bron afbeelding: Laura's Bakery

2. Indiaantjes van mandarijnen

Mandarijnen zijn in deze tijd van het jaar niet aan te slepen. Héérlijk vind ik ze, en mijn nageslacht ook! Hoe leuk (en makkelijk!) zijn deze schattige indiaan-mandarijntjes van zokleurig.nl dan ook? Met washi-tape en een paar veertjes kom je een heel eind. 


Bron afbeelding: zokleurig.nl

3. Creatieve fruitspiesjes

Leef je uit met satéprikkers waar je stukjes banaan en aardbei op prikt. Maar daarnaast kun je ook los gaan met koekjesvormen om bijvoorbeeld een ster in een plak kaas te drukken en die op de spies te prikken. Of wat dacht je van een vormpje uit een plak meloen? Of de leeftijd van je kind uit een pakje ontbijtkoek? Je kunt zelf allerlei creaties bedenken en het ziet er hoe dan ook feestelijk uit!

4. Bosje bloemen

Deze mini-satéprikkers in de vorm van een bos bloemen zijn natuurlijk ontzettend leuk om uit te delen en een prima portie voor een kind!


Bron afbeelding: Tumblr

5. Creatief met rijstwafel

Welke baby of dreumes maak je nu niet blij met een rijstwafel? Traktaties hoeven dus écht niet ingewikkeld of ongezond te zijn! Deze Nijntje- of panda-rijstwafels zien er super leuk uit! 

 
Bron afbeeldingen: Hieppp

7. Gekleurde Nijntje-koekjes

Nijntje-koekjes zijn een hit bij heel veel kleintjes. Nu zijn ze alleen al een succes om uit te delen, maar leuker is het nog als je ze een klein beetje pimpt. Koop wat fondant geef de Nijntjes een tof gekleurd T-shirtje aan. Of spuit er met een klein spuitmondje een strikje van botercrème op. Binnen no time zien ze er allemaal schattig uit!

8. Soepstengel-hengel

Weer zo'n gevalletje: waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht?? Deze soepstengel-hengels die ik tegen kwam, hebben een doosje rozijntjes tussen de visjes geklemd. Leuk, maar dat hoeft niet eens, alleen een soepstengel is al heerlijk! Of je kunt met een koekjesvorm een visje uit een komkommer, stukje kaas of noem maar op drukken! Ook lekker makkelijk! 


Bron afbeelding: Pinterest

9. Chocolade pinguïns

Voor deze pinguïns moet je even een beetje je best doen, maar leuk (en origineel!) zijn ze wel! 


Bron afbeelding: ZOOK.nl

Op onze Pinterest-pagina hebben wij meer traktaties op een rijtje gezet. 

Heb jij nog leuke ideeën voor een zo gezond mogelijke traktatie? 

Tags: Gezond,

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • mama-van-A-M-Z-R

    Wat een leuke ideetjes!

  • MomOfGirls

    Wat een super leuke traktaties zeg! Wij hebben zelf al eens twee krokodillen van komkommer gemaakt. In die krokodillen staken dan 23 spiesjes (per krokodil), 1 krokodil met fruit spiesjes en 1 krokodil met spiesjes met vlees en kaas. Zeer geslaagde traktatie, want zelfs beide krokodillen waren opgegeten!

  • lispeltuut

    Dat herken ik, dat zelfs de krokodillen werden opgegeten haha

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden