Leuk: weetjes over je septemberbaby!

Leuk: weetjes over je septemberbaby!
  • in Baby
  • 0
  • 1033
  • 06/09/2023

Worden ze succesvol, doe ze het goed op school en zijn ze een beetje sportief? En wist je dat Pink, Beyoncé, Carice van Houten, Bruce Springsteen en Max Verstappen ook in september zijn geboren? We hebben heel veel leuke weetjes verzameld over de septemberbaby!

Populaire maand

Is jouw baby in september geboren of ben je in september uitgerekend? Wist je dat in de maand september de meeste baby's worden geboren? Uit onderzoek van Reader's Digest blijkt dat maar liefst negen van de tien verjaardagen in deze maand plaatsvinden. Vooral op 9 en 19 september zijn er heel veel mensen jarig.

Sterrenbeeld

Voor 22 september geboren/uitgerekend? Dan valt je baby onder het sterrenbeeld Maagd. Na 22 september is je baby een Weegschaal. Leuk om te weten: de Maagd is niet vies van hard werken en heeft een groot analytisch vermogen. De Weegschaal staat erom bekend dat je goed met ze kunt samenwerken en erg diplomatiek zijn.

Goede resultaten op school

De meeste kinderen die in september worden geboren, zijn vaak de oudsten van de klas. Volgens onderzoek blijkt dat septemberkinderen goede resultaten hebben op school. Reden daarvan is dat ze vaak een late leerling zijn. Dit heeft een behoorlijke invloed op hun cognitieve ontwikkelingen en zorgt ervoor dat ze vaak de beste leerlingen van de klas zijn.

Ze blinken uit in sport

Niet alleen op school doen septemberkinderen het goed, ook op sportief vlak scoren ze hoge ogen. De voordelen die ze hebben als late leerlingen, gelden ook voor sport. Omdat ze iets ouder zijn en wat meer fysiek ontwikkeld, hebben ze een kleine voorsprong op hun leeftijdgenootjes.

Geboortesteen septemberbaby's

De geboortesteen voor septemberbaby's is de saffier. De oude Grieken en Romeinen waren ervan overtuigd dat deze blauwe edelsteen hen zou bescheren tegen pijn en jaloezie. In de Middeleeuwen werd in Europa gedacht dat de steen helende krachten zou hebben.

Septemberbaby's leven langer

Degenen die in september en november worden geboren leven langer dan degenen die in andere maanden worden geboren. Volgens een onderzoek aan de universiteit van Chicago is de kans groot dat degenen die in deze maanden worden geboren 100 jaar kunnen worden. Dit komt omdat ze het minst te maken krijgen met seizoeninfecties in hun jonge jaren en dat heeft invloed op hun levenslange gezondheid.

Langer en sterke botten

Uit onderzoek aan de universiteit van Bristol blijkt dat kinderen die worden geboren in de nazomer vaker langer zijn dan hun leeftijdsgenoten die in andere maanden ter wereld zijn gekomen en bovendien sterkere botten hebben. Volgens de onderzoekers kan dat te maken hebben met de hoeveelheid zonlicht waaraan hun moeder is blootgesteld. Dit zorgt voor extra aanmaak van vitamine D en dat is goed voor de botten. De blootstelling van de moeder aan de zon kan van invloed zijn als de baby nog in de baarmoeder zit.

Bekende mensen die in september jarig zijn

Natuurlijk zijn er ook heel veel bekende mensen jarig in september. We hebben een aantal beroemdheden uitgelicht: zangeressen Beyoncé, Pink en Miss Montreal, zangers Michael Buble, Andrea Bocelli, Dinand Woesthof en Bruce Springsteen, acteurs Keanu Reeves, Will Smith, Charlie Seen, Hugh Grant, Colin Firth en Michael Douglas, presentatoren Jeroen van Koningsbrugge en Matthijs van Nieuwkerk,  actrices Gwyneth Paltrow, Elise Schaap, Carice van Houten, haar zus Jelka van Houten, Salma Hayek, en Jette van der Meij, oud-voetballers Ruud Gullit en Frank Rijkaard, tv-psycholoog Dr. Phill, schrijvers Esther Verhoef en  Herman Koch, politici Geert Wilders en Hugo de Jonge, cabaretier Peter Heerschop, radio-dj's Frank Dane en Sander Lantinga, dj Afrojack, prins Harry, stylist Fred van Leer, tennisspeelster Serena Williams, voetbalcoach Dick Advocaat, Formule 1-coureur Max Verstappen.

Lees ook:

Geboren in augustus? Dít zijn leuke weetjes
Dít zijn de voordelen van een baby die in de herfst is geboren

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50