Dit zijn de voordelen van een baby die in de herfst is geboren

Dit zijn de voordelen van een baby die in de herfst is geboren
  • in Baby
  • 1
  • 22592
  • 16/09/2021

Omdat de herfst eraan komt, leek het me leuk om eens te kijken of er voordelen zitten aan het krijgen van een baby in de herfst. En geen paniek er zitten natuurlijk voordelen aan elk seizoen. Maar dit zijn de wetenschappelijk onderzochte voordelen van een baby die in de herfst is geboren.

100 jaar of ouder

Zo blijkt uit onderzoek aan de Universiteit van Chicago dat kinderen die tussen september en november worden geboren een grotere kans hebben om 100 jaar of ouder te worden.

Lees ook:
Wat kun je doen als je kind verkouden is?

Gelukkig

Uit onderzoek aan de Universiteit van Budapest blijkt dat herfstkinderen gelukkiger zijn dan kinderen die geboren zijn in een ander seizoen. Ze hebben minder de neiging om depressief te zijn dan de baby’s die bijvoorbeeld in de winter zijn geboren.

Beter in sport

Kinderen die in oktober of november zijn geboren zijn volgens onderzoekers aan het Centrum voor Sport- en bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Essex beter in sport dan bijvoorbeeld kinderen die in april of juni zijn geboren. Vooral kinderen die in november ter wereld zijn gekomen, bleken uit hun onderzoek het meest fit te zijn. Kinderen die in oktober zijn geboren volgen hierna qua fitheid, maar scoren qua sterkte. Kinderen geboren in december komen op een mooie derde plaats wat betreft fitheid en sterkte.

Langer

Nu zijn we al zo’n beetje het langste volk van de wereld. Uit onderzoek aan de Universiteit van Bristol blijkt dat kinderen die vroeg in de herfst (en laat in de zomer) een klein beetje langer zijn dan kinderen die in de winter of lente zijn geboren. Reden zou kunnen zijn dat zwangere vrouwen in de laatste fase van hun zwangerschap nog even van de mooie zomerdagen waarbij ze net nog even een extra boost vitamine D opnemen. Dit kan de groei van de foetus positief beïnvloeden.

Paar nadelen

Helaas  zijn er ook een paar nadelen. Uit onderzoek aan de VanderBilt universiteit in de Verenigde Staten blijkt dat kinderen die in de herfst zijn geboren 30 procent meer kans hebben op astma. Uit een Fins onderzoek blijkt dat ze ook meer kans hebben op het ontwikkelen van een voedselallergie, met name melk en eieren zijn een trigger.

Is jouw kindje in de herfst geboren?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50