Geboren in augustus? Dít zijn leuke weetjes!

Geboren in augustus? Dít zijn leuke weetjes!
  • in Baby
  • 0
  • 575
  • 03/08/2023

Is jouw kind in augustus geboren of ben je in augustus uitgerekend? Zijn ze goede leiders, zijn ze altijd vrolijk? Wij hebben heel veel leuke weetjes gevonden over kinderen die in augustus zijn geboren/worden geboren!

Sterrenbeeld

Is je baby tussen 23 juli en 22 augustus geboren dan valt het onder het gesternte Leeuw en is je kindje tussen 23 augustus en 22 september geboren/uitgerekend dan is het een Maagd. Beide sterrenbeelden staan erom bekend dat ze veel zelfvertrouwen uitstralen en een sterke wil hebben. Ze gaan een discussie niet uit de weg dus maak je borst als ouder maar nat!

Geboortesteen, of liever gezegd: stenen!

Opvallend is dat de maand augustus twee geboortestenen heeft. De peridoot is een kristal dat zorgt voor vrede en harmonie en voor barmhartigheid staat. De spinel zorgt voor ontspanning en geeft energie en vrolijkheid.

Jongste van de klas

Grote kans dat je kind de jongste van de klas is. Het ene kind kan daar emotioneel en sociaal geen enkele problemen mee hebben, een ander kind juist weer wel. Bespreek dit goed met de docent en kijk vooral goed naar je kind.

ADHD?

Uit onderzoeken blijkt dat kinderen die in augustus zijn geboren vaker gediagnosticeerd worden met ADHD dan kinderen die in andere maanden zijn geboren. Maar er is ook goed nieuws. Uit onderzoek in 2016 blijkt dat het niet per se betekent dat ze écht ADHD hebben. Kinderen die in augustus zijn geboren krijgen vaak de verkeerde diagnose. Het kan er namelijk ook aan liggen dat ze de jongste van de klas zijn en aan sommige schoolse dingen nog lang niet aan toe zijn.

Altijd aan het lachen

Kinderen die in de zomer zijn geboren blijken volgens onderzoek vaker te lachen dan kinderen die in koude maanden zijn geboren. Dit kan liggen aan het feit dat ze al in de baarmoeder meer vitamine D krijgen. Maar onderzoekers denken ook dat baby's die in de zomer zijn geboren een soort van 'zonnestempel’ meekrijgen in hun biologische klok omdat ze voordat ze worden geboren meer vitamine D krijgen, omdat zwangere vrouwen langer aan het zonlicht worden blootgesteld.

Langer

Uit onderzoek aan de universiteit van Cambridge blijkt dat baby's die in augustus zijn geboren een hoger gewicht hebben en dat ze als volwassene langer worden dan baby's die in andere maanden zijn geboren. Oorzaak zou kunnen zijn dat vrouwen die in augustus bevallen lang aan het zonlicht worden blootgesteld waardoor er meer vitamine D wordt aangemaakt. Deze vitamine is goed voor de groei en de ontwikkeling van het ongeboren kind.

Beroemdheden geboren in augustus

Er zijn heel wat beroemdheden geboren in augustus. Om er een aantal te noemen: voormalig voetballer Danny Blind, voormalig voetbaltrainer Leo Beenhakker, acteur Martin Sheen, Meghan Markle, Barack Obama, musical zangeres Pia Douwes, prinses Irene, presentatrice Helene Hendriks, Spice Girl Geri Halliwell, actrices Angela Schijf en Charlize Theron, zanger Shawn Mendes, tennisser Roger Federer, presentatrice Diewertje Blok, Louis van Gaal, acteur Dennis Hoffman, presentator Herman van der Zandt, Kylie Jenner, Jim Bakkum, Antonio Banderas, Hulk Hogan, Nicolette van Dam, Jeroen Pauw, Madonna, actrice Stijn Fransen, Dua Lipa, Kim Feenstra, Martien Meiland, Art Rooijakkers, Cameron Diaz en Floortje Dessing.

Lees ook:

Geboren in juli? Dít zijn leuke weetjes
Leuke weetjes over kinderen geboren in juni

Bron: Tinybeans.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50