Lekker buitenspelen! Dit zijn de leukste buitenactiviteiten

Lekker buitenspelen! Dit zijn de leukste buitenactiviteiten

Ook deze week blijft het heerlijk weer, dus ga samen met je kind leuke activiteiten doen en geniet van het zonnetje! Ennuh... het hoeft hemelaal niet zo ingewikkeld te zijn hoor!

Tuinieren

Lekker in het zand wroeten is natuurlijk heerlijk om te doen, dus met een schepje kan zelfs je dreumes zich nog vermaken in de tuin. Of geef ze een eigen gietertje en laat ze plantjes water geven. Of wat nog leuker is: laat ze de tuinslang vasthouden. Is een heel belangrijke taak, dus dan geef je je kleine ook het gevoel dat hij wordt betrokken bij belangrijke zaken.

Picknicken

Ga gezellig picknicken in je tuin of op het balkon. Spreid een kleedje en ga gezellig met je kleine op de grond zitten. Zo simpel, maar o zo leuk.

Lees ook:
De leukste buitenspelletjes om samen te doen

Bellen maken

Wat maakt de mooiste bellen? Pak alles erbij waar een gat in zit: een vliegenmepper, een garde, een oude spons met een gat… Maak een grote bak met bellenblaassop en ga aan de gang. We zijn benieuwd wat nu de mooiste, grootste en meeste bellen maakt.

Schilderen met waterpistolen

Pak een paar bakken met water en doe in elke bak een andere kleurstof. Vul een waterpistool met water uit de bakken en spuit op een groot wit papier dat je aan de schutting of balkonrand hebt opgehangen. Vul het waterpistool elke keer met een andere kleur voor mooie kleurrijke effecten.

Als je niet zo van de waterpistolen heb dan kun je het ook met bijvoorbeeld een plantenspuit doen.

Verven met modder

Ook met modder kun je mooie creaties maken. Maak modder in een paar bakken, met zand en water en voeg in elke bak een kleurstof toe. Pak een stevig stuk papier, of een linnen doek en een paar grote kwasten. Verven maar!

Kleurenspeurtocht

Pak een stuk papier en kleur met verschillende kleur een vakje op het papier. Ga de tuin, park, bos of de duinen in en probeer dingen uit de natuur te vinden die precies dezelfde kleur hebben als een kleur op je papier.

Hutten bouwen

Met wat tuinstoelen en een paar doeken kun je natuurlijk de mooiste hutten bouwen, maar een andere manier is door een hoepel hoog op te hangen en met knijpers wat lakens eraan vast te knijpen.

Heb jij nog leuke ideeën voor buiten om samen met je kinderen te doen?

Bron: HuffingtonPost

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50