De leukste buitenspelletjes om samen te doen

De leukste buitenspelletjes om samen te doen

Het is lekker buitenspeelweer dus weg met die schermpjes en hup naar buiten! Is ook goed voor jou, want er zijn genoeg leuke buitenspelletjes om samen met je kind te doen.

Samen voetballen, naar een speeltuin gaan, tikkertje spelen. Ook leuk, maar hier zijn een paar hele originele buitenspelletjes:

Bevroren t-shirt spel

Pak een paar oude, lekker grote t-shirts, dompel ze in water en wring ze dan uit. Vouw de t-shirts in mooie kleine pakketjes en leg ze een nachtje in de vriezer. Haal ze de volgende dag uit de vriezer en dan gaat het spel beginnen. De winnaar is degene die als eerste het t-shirt aan kan trekken. Lol en verkoeling gegarandeerd!

Lees ook:
Kinderen spelen steeds minder buiten

Waterballonnengevecht

Maak twee teams en vul heel veel waterballonnen en doe ze in een emmer. Dan gaat het gevecht beginnen. Maak wel regels als: niet in het gezicht gooien!

Ladderspel

Zet een ladder in het midden van de tuin en pak een aantal tennisballen. Wie een bal tussen de twee laagste treden gooit krijgt vijf punten, en hoe hoger de treden des te meer punten.

Lekker krijten

Lekker ouderwets, maar o zo leuk: krijten. Ga op de grond liggen en maak een gekke pose. Maak een omtrek van elkaar. Of ga liggen op je zij en doe net alsof je een bal schopt, een bloem in je handen vasthoudt. Teken de bloem en de bal en maak er leuke foto’s van: wel op de grond blijven liggen!

Weet jij nog andere originele buitenspelletjes?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50