Lange relatie (en kinderen krijgen) slecht voor seksleven

Lange relatie (en kinderen krijgen) slecht voor seksleven
  • in Relaties
  • 7
  • 6365
  • 27/06/2018

Niet alleen nadat je kinderen hebt gekregen, ziet je seksleven er anders uit, ook als je een langere relatie hebt, is het niet meer zoals in het begin. Sommige stellen krijgen zelfs te maken met langere periodes zonder seks! O jee!

Uit onderzoek van het Psychologie Magazine blijkt dat in het eerste jaar van een relatie veel wordt gevreeën, zo’n twee keer per week of vaker, maar dat daarna er flink de klad in komt. Na een relatie van vijf tot tien jaar vrijt slechts 23 procent twee keer of vaker per week. Ben je langer dan tien jaar samen dan daalt dat percentage naar een magere 17 procent.

Lees ook:
7 tips om je seksleven op peil te houden na het krijgen van kinderen

Seksloze periode

Maar het kan nog erger: een derde van de 1.300 ondervraagden bekent zelf weleens een seksloze periode te hebben, die maar liefst drie maanden duurt. Bij stellen die tien jaar of langer bij elkaar zijn, blijkt dat zelfs meer dan de helft een seksloze periode te hebben.

Volgens deskundigen is er geen reden voor paniek als het er even niet van komt, maar adviseren ze wel om de vlam niet te laten doven. “Zet seks op je agenda” is hun advies en “neem ook zelf het initiatief. Zo is het volgens de onderzoekers niet eens erg om een keer per half jaar seks te hebben. Als het geweldige seks is, is het naar hun mening ook prima.

Standjes na een bevalling

Na het krijgen van kinderen kan het sowieso voorkomen dat er tussen de lakens even helemaal niets gebeurt. Het voelt nog wat gevoelig en misschien ben je bang voor pijn. Toch kun je na je bevalling weer genieten van seks. Om de boel niet te forceren, zijn dit de beste seksstandjes na een bevalling.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50