Lange relatie (en kinderen krijgen) slecht voor seksleven

Lange relatie (en kinderen krijgen) slecht voor seksleven

Niet alleen nadat je kinderen hebt gekregen, ziet je seksleven er anders uit, ook als je een langere relatie hebt, is het niet meer zoals in het begin. Sommige stellen krijgen zelfs te maken met langere periodes zonder seks! O jee!

Uit onderzoek van het Psychologie Magazine blijkt dat in het eerste jaar van een relatie veel wordt gevreeën, zo’n twee keer per week of vaker, maar dat daarna er flink de klad in komt. Na een relatie van vijf tot tien jaar vrijt slechts 23 procent twee keer of vaker per week. Ben je langer dan tien jaar samen dan daalt dat percentage naar een magere 17 procent.

Lees ook:
7 tips om je seksleven op peil te houden na het krijgen van kinderen

Seksloze periode

Maar het kan nog erger: een derde van de 1.300 ondervraagden bekent zelf weleens een seksloze periode te hebben, die maar liefst drie maanden duurt. Bij stellen die tien jaar of langer bij elkaar zijn, blijkt dat zelfs meer dan de helft een seksloze periode te hebben.

Volgens deskundigen is er geen reden voor paniek als het er even niet van komt, maar adviseren ze wel om de vlam niet te laten doven. “Zet seks op je agenda” is hun advies en “neem ook zelf het initiatief. Zo is het volgens de onderzoekers niet eens erg om een keer per half jaar seks te hebben. Als het geweldige seks is, is het naar hun mening ook prima.

Standjes na een bevalling

Na het krijgen van kinderen kan het sowieso voorkomen dat er tussen de lakens even helemaal niets gebeurt. Het voelt nog wat gevoelig en misschien ben je bang voor pijn. Toch kun je na je bevalling weer genieten van seks. Om de boel niet te forceren, zijn dit de beste seksstandjes na een bevalling.

Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


 • beamke

  In tegenstelling tot veel andere stellen, heb ik een relatie met een man die een libido van 0,0 heeft. Hij masturbeert zelfs niet. (Geloof het of niet, dat heeft hij zelfs nooit gedaan tijdens onze relatie.) En hij zit er zelf totaal niet mee. Ik heb geen idee hoe ik zijn vlammetje kan laten branden. Vaak genoeg initiatief genomen, maar na 99 van de 100 keer afgewezen te worden in bed heb ik er ook geen zin meer in om het nog te proberen. Onze frequentie? Ik mag al van geluk spreken als het 1 x in de drie maanden is! Dan zou je denken dat we geen goede relatie hebben, maar dat is ook weer niet zo. Alleen ons seksleven is minder dan minimaal.

 • Nog-even!

  En waarom zegt de frequentie iets over de kwaliteit????

 • Sharon

  Amen

 • JMLL

 • Mama-van-meisje

  Hier een ander geluid dan de andere reacties. Ik heb de eerste maanden na mijn bevalling een libido van 0.0 gehad. Nu is het nogsteeds minder dan eerder. Dit komt doordat ik me niet sexy voel en ik het vreselijk vind als m' n man nu aan mijn borsten zit. We hebben inmiddels wel weer wekelijks sex maar voorheen was dat heel veel vaker. Met vlagen zelfs dagelijks. Mijn partner heeft er soms wel last van dat het minder is. Hij vraagt zich dan af of ik hem nog wel aantrekkelijk vind. Als ik weer enigsinds terug in shape ben zal mijn libido vast weer aantrekken. Oh en borsten die lijken op die van mij oma werken ook niet mee

 • Sharon

  Komt vanzelf weer dont worry.

 • Sharon

  Hier ook nul last van.

 • JMLL

  Geen last van.. heb niets te klagen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50