Dit zijn de beste seksstandjes na je bevalling

Dit zijn de beste seksstandjes na je bevalling

Vind je het een beetje eng om na je bevalling weer te vrijen met je partner? Omdat het nog zo gevoelig voelt of omdat je bang bent dat het pijn gaat doen? Op gegeven moment kan het echt wel weer en heb je er misschien juist zin in. Om de boel niet te forceren zijn dit de beste seksstandjes na je bevalling.

Zowel bij een vaginale bevalling als bij een keizersnede kan het na de bevalling daaronder gevoelig zijn. Maar na gemiddeld zes weken kun je weer ‘in actie’ komen. Doe het rustig aan en forceer niks. Misschien dat deze standjes het beste aanvoelen als je voor het eerst na de bevalling gaat vrijen:

Lees ook:
Zo weinig vrouwen zijn nog tevreden met hun seksleven na bevalling

Lepeltje, lepeltje

Deze houding is voor veel vrouwen na de bevalling de meest ontspannen houding. Door de zijligging haal je de druk van je onderrug af en ook als je een keizersnede hebt gehad, wordt je litteken op je onderbuik niet geïrriteerd.

Vrouw bovenop

Met deze houding krijg je als vrouw meer controle. Zo kun je de snelheid en diepte van de penetratie bepalen. Voor degenen die een keizersnede hebben gehad, kan ook het litteken worden beschermd.

Missionarishouding

Sluit de missionarishouding niet uit! Ook met deze houding kun je voorzichtig aan doen. Om de druk in je onderrug te verlichten kun je daar het beste een kussen plaatsen. Ook is dit fijn als een keizersnede hebt gehad, want anders kun je een trekkend gevoel aan je litteken voelen.

Partner staand

Ga zitten op de rand van het bed en ga vervolgens op je rug liggen. Je bovenlichaam ligt dus op bed. Je partner gaat tussen je benen staan en ze vasthouden. Deze positie kan de druk van je onderrug halen.

Op de stoel

Het is nog net geen Fifty Shafdes of Grey, maar pak er eens een stoel bij. Laat je partner op de stoel zitten en ga bovenop hem zitten. Ook met deze positie kun je zelf de snelheid en de diepte van de penetratie bepalen.

Nog een laatste tip: door de verandering van je hormonen na een bevalling kun je last krijgen van vaginale droogte. Schroom niet om een glijmiddel op waterbasis te gebruiken!

Welk standje vond jij het fijnst na de bevalling?

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50