Kirsten (25): “Hij dwong mij tot abortus, maar ik wilde dat niet”.

Kirsten (25): “Hij dwong mij tot abortus, maar ik wilde dat niet”.

Tijdens haar zwangerschap werd Kirsten (25) in de steek gelaten door haar vriend omdat ze geen abortus pleegde. Inmiddels is ze happy single mama van de tien maanden oude Emma Lieve: “Er zijn zoveel leuke momenten en mijlpalen. Zelfs elk lachje is bijzonder”.

Wat vind je tot nu toe van het moederschap?

“Moeder zijn vind ik het mooiste, moeilijkste, leukste, zwaarste en meest fantastische dat ik ooit meegemaakt heb. Er zijn zoveel leuke momenten en mijlpalen. Zelfs elk lachje is bijzonder. Het mooiste vind ik het trotse gevoel dat je ervan krijgt. Natuurlijk zijn er ook wel mindere momenten, de gebroken nachten vind ik echt vreselijk. Ik ga daar heel slecht op, vooral als Emma overdag ook niet de vrolijkste is. Dan heb ik wel een kort lontje”.

Is er veel veranderd sinds je moeder bent?

“Nou nee, eigenlijk helemaal niet. Ik woonde nog bij mijn ouders en kon daar gelukkig ook blijven. Dat is super handig, want daarom wordt er ook veel opgepast. Het is ook fijn als iemand anders Emma uit bed kan halen als ze wakker wordt en ik nog onder de douche sta. Verder doe ik alles wat ik hiervoor ook deed! Naar de stad, uit eten, afspraken. Iedereen die een kind als een beperking ziet, vind ik maar raar”.

Je relatie ging uit tijdens de zwangerschap, hoe ging dat?

“Ik had 2,5 jaar een relatie toen ik erachter kwam dat ik zwanger was. De vader van Emma wilde er niks van weten en dwong mij tot abortus. Ik wilde dit uiteindelijk niet en daarna is hij boos bij mij weggegaan. Ik was toen pas een paar weken zwanger”.

Lees ook:
Alleenstaande mama Debby (30) verhuist met haar dochter Luna (2) naar Mexico

Hoe ging de bevalling en hoe vond je het om dat ‘alleen’ te doen?

“Ik was niet alleen, mijn moeder is al die tijd bij mij gebleven. Dit vond ik heel fijn en daar ben ik haar nog elke dag dankbaar voor. De bevalling was namelijk niet bepaald makkelijk. Eigenlijk echt heel kut! Het duurde 36 uur. Ik wilde een ruggenprik, maar mijn verloskundige wilde dit niet aan het ziekenhuis doorgeven omdat ze de bevalling zelf wilde doen. Toen ik weeënopwekkers kreeg en daardoor ‘medisch’ werd, kon ik het zelf vragen aan de zuster”.

Heeft Emma contact met haar vader?

“Nope! Gelukkig niet. Hij heeft niets meer van zich laten horen en ik dus ook niet. Ik beschouw hem zeker niet als vader en dat zal hij ook nooit worden. In ieder geval niet de vader van Emma. Ik zal Emma wel over hem vertellen, ik heb vanaf het begin alles in een schriftje geschreven. Ik zet hem niet in een kwaad daglicht, dat heeft hij zelf gedaan”.

Hoe zit dat met daten als single mama?

“Ik heb wel eens een date ja, haha. Als ik iemand ontmoet vertel ik direct over Emma, ze is zeker geen geheim. Ik ben trots op haar en als je iets met mij begint dan krijg je haar erbij. Ik zou een nieuwe man alleen niet snel aan haar voorstellen. Dat doe ik pas als ik voel dat het echt iets zou kunnen worden, eerder niet”.

Wat zijn de voor- en nadelen van alleenstaand moederschap?

“De voordelen vind ik dat je alles zelf kan bepalen, van haar naam, kleding, verf op de muren tot aan de opvoeding. Je hoeft geen verantwoording af te leggen aan iemand anders. Een nadeel is soms wel dat je de hoogtepunten niet kan delen met iemand. Dit kan ik natuurlijk met mensen bij mij thuis, maar dat is toch anders dan met je vriend of man”.

Welke tip wil je meegeven aan alleenstaande moeders?

“Je kan het! Je kindje is het allermooiste op de wereld en je staat er nooit echt alleen voor. Laat niemand jou vertellen hoe je iets moet doen, je doet het super. Je bent een mama en een papa in één persoon en dat is soms een beetje moeilijk, maar dat weegt niet op tegen de liefde die je ervoor terugkrijgt”.

Volg de avonturen van Kirsten en Emma op Instagram!

Ben of ken jij een single mama?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

1 leden zijn nu online
Aanmelden