Je kunt beter geen derde kindje krijgen, behalve...

Je kunt beter geen derde kindje krijgen, behalve...

Het is een vraag die veel ouders bezighoudt. Wanneer is je gezin compleet? Is dat na één kind het geval, na twee kindjes of is er ook daarna nog de wens voor gezinsuitbreiding? Uit onderzoek kunnen we stellen dat de meeste ouders het na twee kinderen wel mooi geweest vinden. 

En met een goede reden, want ondanks dat het super gezellig is om drie kinderen te hebben, het vraagt ook héél veel van de ouders om een gezin met drie (of meer!) kinderen draaiende te houden. Dus heb je twee kleintjes en overweeg je een derde? Doe het gewoon maar niet.

Tenzij... (o, en een kleine disclaimer vooraf: lees dit artikel met een hele grote korrel zout!)

1. Je ernstig slaaptekort wel prettig vindt.

Want door nog een kindje aan het gezin toe te voegen, verhoog je de kans met 33% dat er op z'n minst één iemand wakker is. En dat gebeurt met twee kinderen al vaak genoeg, dus...

2. Je een professionele wasmachine en droger hebt.

Want wat geldt voor het slaaptekort, geldt ook voor de berg wasgoed. Die groeit met de komst van een derde ook met (minstens) 33%. Je kunt je bovendien voorstellen dat kleine kinderen kleine kleertjes dragen. Hoe groter je kinderen worden, hoe groter die berg wasgoed uiteindelijk wordt.

Lees ook:
Wat kost een kind grootbrengen nu eigenlijk? (schrik niet!)

3. Je een megagrote auto hebt. Of een bus.

Met drie kinderen kom je in een gemiddelde Fiat Panda niet weg. Je zult dus moeten beschikken over een ruime bolide waar alle drie de kinderen keurig in een kinderstoeltje vervoerd kunnen worden. Houd er bovendien rekening mee dat er in de achterbak buggy's, kinderwagens en een enorme hoeveelheid luiertassen moeten. Heb je er trouwens wel eens over nagedacht dat er - bij een gezin met drie kinderen - altijd één iemand in het midden moet zitten op de achterbank? Het is nagenoeg een onmogelijkheid om dat middelste kind fatsoenlijk op zijn of haar plekje te installeren. Want hoe help je het kind vakkundig in de gordels zonder zelf een hernia op te lopen of je uk per parachute door het dakraam te hoeven sturen. 

4. Je van lawaai houdt.

Hoe meer kinderen je hebt, hoe minder stilte er in huis is. Er is namelijk altijd wel iemand aan het schreeuwen, kwebbelen, roepen, vragen aan het stellen, lachen, huilen, gillen of een combinatie van alles. 

5. Je je partner graag heel veel ziet, behalve één op één.

Een gezin met drie of meer kinderen moet namelijk met militaire precisie georganiseerd worden en daar heb je in de meeste gevallen twee volwassenen bij nodig. En zelfs dan is het flink ingewikkeld, omdat er altijd één kind meer is dan dat er volwassenen zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan het ochtendritueel, het avondeten, iedereen in bad en in bed krijgen... Je partner en jij hebben elkaar keihard nodig met drie kinderen, maar er is erg weinig tijd voor quality time samen. 

6. Je je partner fantastisch vindt.

Want anders wordt punt 5 nogal lastig. 

7. Je hulptroepen om de hoek hebt wonen. 

Die heb je namelijk heel hard nodig in de zorg met drie kinderen. Woont de dichtstbijzijnde familie meer dan 50 kilometer verderop? Laat de gezinsuitbreiding maar zitten dan!

8. Je pleinvrees hebt en antisociaal bent.

Met al je nageslacht een uitje ondernemen vergt een tot in de puntjes georganiseerde voorbereiding. Ter plekke iedereen tevreden houden en ervoor zorgen dat iedereen zich goed gedraagt, is zo mogelijk nog lastiger. Het helpt dus als je gewoon liever je huis niet uit komt, als je een groot gezin hebt. 

9. Je geen waarde hecht aan tijd voor jezelf.

Weet je nog, die 33%, waar ik het eerder over had? Die geldt ook voor tijd voor jezelf. Nu heb je als moeder van twee kinderen al nagenoeg geen me-time, maar de 10 minuten op een dag die je voor jezelf en een kop koffie hebt, kan je met een derde kind nog verder inkorten. 

10. Je een fulltime nanny, kok en chauffeur tot je beschikking hebt. 

En een in-huis psycholoog. Ook handig!

11. Je het prettig vindt om met de dag te leven en alle verwachtingen los kan laten.

Want met een groot gezin valt echt niets te plannen.

Heb je 'ja' kunnen zeggen op minstens vijf punten? Gooi dan je anticonceptiemiddelen per direct maar in de kliko! Een gezin met drie of meer kinderen runnen is dan een aardige opgave, het is natuurlijk ook meer dan fantastisch om voor al die bijzondere, prachtige mensjes te mogen zorgen. Ook voor een groter dan gemiddeld gezin geldt namelijk: het is het allemaal dubbel en dwars waard! Kan je nagaan, dus! :-)

Bron: Scarymommy

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


  • Shrimp

    Ik kan de overige reacties niet zien maar .... seriously 😒?? Nou dan ben ik er met 5 wel heel slecht aan toe

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden