Je kunt beter geen derde kindje krijgen, behalve...

Je kunt beter geen derde kindje krijgen, behalve...

Het is een vraag die veel ouders bezighoudt. Wanneer is je gezin compleet? Is dat na één kind het geval, na twee kindjes of is er ook daarna nog de wens voor gezinsuitbreiding? Uit onderzoek kunnen we stellen dat de meeste ouders het na twee kinderen wel mooi geweest vinden. 

En met een goede reden, want ondanks dat het super gezellig is om drie kinderen te hebben, het vraagt ook héél veel van de ouders om een gezin met drie (of meer!) kinderen draaiende te houden. Dus heb je twee kleintjes en overweeg je een derde? Doe het gewoon maar niet.

Tenzij... (o, en een kleine disclaimer vooraf: lees dit artikel met een hele grote korrel zout!)

1. Je ernstig slaaptekort wel prettig vindt.

Want door nog een kindje aan het gezin toe te voegen, verhoog je de kans met 33% dat er op z'n minst één iemand wakker is. En dat gebeurt met twee kinderen al vaak genoeg, dus...

2. Je een professionele wasmachine en droger hebt.

Want wat geldt voor het slaaptekort, geldt ook voor de berg wasgoed. Die groeit met de komst van een derde ook met (minstens) 33%. Je kunt je bovendien voorstellen dat kleine kinderen kleine kleertjes dragen. Hoe groter je kinderen worden, hoe groter die berg wasgoed uiteindelijk wordt.

Lees ook:
Wat kost een kind grootbrengen nu eigenlijk? (schrik niet!)

3. Je een megagrote auto hebt. Of een bus.

Met drie kinderen kom je in een gemiddelde Fiat Panda niet weg. Je zult dus moeten beschikken over een ruime bolide waar alle drie de kinderen keurig in een kinderstoeltje vervoerd kunnen worden. Houd er bovendien rekening mee dat er in de achterbak buggy's, kinderwagens en een enorme hoeveelheid luiertassen moeten. Heb je er trouwens wel eens over nagedacht dat er - bij een gezin met drie kinderen - altijd één iemand in het midden moet zitten op de achterbank? Het is nagenoeg een onmogelijkheid om dat middelste kind fatsoenlijk op zijn of haar plekje te installeren. Want hoe help je het kind vakkundig in de gordels zonder zelf een hernia op te lopen of je uk per parachute door het dakraam te hoeven sturen. 

4. Je van lawaai houdt.

Hoe meer kinderen je hebt, hoe minder stilte er in huis is. Er is namelijk altijd wel iemand aan het schreeuwen, kwebbelen, roepen, vragen aan het stellen, lachen, huilen, gillen of een combinatie van alles. 

5. Je je partner graag heel veel ziet, behalve één op één.

Een gezin met drie of meer kinderen moet namelijk met militaire precisie georganiseerd worden en daar heb je in de meeste gevallen twee volwassenen bij nodig. En zelfs dan is het flink ingewikkeld, omdat er altijd één kind meer is dan dat er volwassenen zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan het ochtendritueel, het avondeten, iedereen in bad en in bed krijgen... Je partner en jij hebben elkaar keihard nodig met drie kinderen, maar er is erg weinig tijd voor quality time samen. 

6. Je je partner fantastisch vindt.

Want anders wordt punt 5 nogal lastig. 

7. Je hulptroepen om de hoek hebt wonen. 

Die heb je namelijk heel hard nodig in de zorg met drie kinderen. Woont de dichtstbijzijnde familie meer dan 50 kilometer verderop? Laat de gezinsuitbreiding maar zitten dan!

8. Je pleinvrees hebt en antisociaal bent.

Met al je nageslacht een uitje ondernemen vergt een tot in de puntjes georganiseerde voorbereiding. Ter plekke iedereen tevreden houden en ervoor zorgen dat iedereen zich goed gedraagt, is zo mogelijk nog lastiger. Het helpt dus als je gewoon liever je huis niet uit komt, als je een groot gezin hebt. 

9. Je geen waarde hecht aan tijd voor jezelf.

Weet je nog, die 33%, waar ik het eerder over had? Die geldt ook voor tijd voor jezelf. Nu heb je als moeder van twee kinderen al nagenoeg geen me-time, maar de 10 minuten op een dag die je voor jezelf en een kop koffie hebt, kan je met een derde kind nog verder inkorten. 

10. Je een fulltime nanny, kok en chauffeur tot je beschikking hebt. 

En een in-huis psycholoog. Ook handig!

11. Je het prettig vindt om met de dag te leven en alle verwachtingen los kan laten.

Want met een groot gezin valt echt niets te plannen.

Heb je 'ja' kunnen zeggen op minstens vijf punten? Gooi dan je anticonceptiemiddelen per direct maar in de kliko! Een gezin met drie of meer kinderen runnen is dan een aardige opgave, het is natuurlijk ook meer dan fantastisch om voor al die bijzondere, prachtige mensjes te mogen zorgen. Ook voor een groter dan gemiddeld gezin geldt namelijk: het is het allemaal dubbel en dwars waard! Kan je nagaan, dus! :-)

Bron: Scarymommy

Reageer op dit artikel

reacties (33) Stuur een bedankje


 • 4xliefde

  Wat een stom en negatief artikel! En Ja zelfs met een korrel zout is dit artikel niet leuk..

 • Moedervanmooieknullen

  Wat een onzin de genoemde redenen. Ik heb er 3, maar niets van dit alles is waar... 😋

 • My little baby

  Stom! Ik heb er 3 en zou graag nog kinderen erbij willen! En misschien komen die ook wel

 • lief03

  Wat negatief allemaal😄😄😄 Gezin met 3 kindjes en 4de opkomst (leeftijd 6, 4, 2 en 0). Misschien in het volgende artikel alle positieve kanten benoemen van een groter gezin!

 • thirza1982

  nou wat een lekker positief artikel weer! Wordt zo negatief beschreven allemaal.

 • one wish

  Wat een heerlijk artikel! Wij hebben drie dochters en zou niet meer zonder willen en kunnen.

  En ja... alles is waar. Gebroken nachten, uitpuilende wasmanden als je niet oppast, drie stoeltjes op de achterbank en al wat nog meer geschreven wordt. Maar weet je....hoe relaxter je in het leven staat, hoe relaxter je met de situaties om kunt gaan. Natuurlijk heedt iedereen wel eens een baaldag en ja... als ik slecht geslapen heb ben ik iets minder gezellig met de meiden maar daar slaan we ons doorheen en die dagen zijn aanzienlijk minder dan den harstikke leuke dagen!

 • Maarrje

  Haha, herkenbaar! Lekker druk met onze vier kids, zou ze voor geen goud willen missen :)!!

 • Wensvoor3e

  Ik kan niet wachten op

  .slaaptekort

  .mega veel wassen

  .de auto volprakken

  .nog meer gelach en gehuil

  Want ik doe er "een moord" voor om.een 3e te mogen krijgen wat na 17 rondes nog niet is gelukt!

  Korrel zout tja hoeveel korrels ik hier ook op leg. Verbeeld jezelf is in dat meer dan de helft hier op de site geen 3e geen 2e of zelfs geen 1e kindje mag verwelkomen...........

 • Liefde2x

  Helemaal mee eens!

 • Dromenvanger1987  Fijn om nu op je profiel te kunnen zien dat je onlangs weer mama geworden bent

 • deroos

  Beste babybytes, in de nieuwsbrief per e-mail staat dit artikel direct aangekondigd ná de geboortereportage van Juliëtte*, zij is het derde, zo ontzettend gewenste kindje, en is helaas overleden. Wel een beetje cru om vervolgens dit bericht te zien...

 • Wensvoor3e

  Eens....

 • mar550

  Zo inderdaad, erg cru. En sowieso een belachelijk artikel.

 • 4xliefde

  Inderdaad Heel cru. Hoeveel korrels zout je er ook op moet leggen.. :(

 • mama van A-M-Z-R

  Wat een onzin zeg... 1 kind of 2, 3,4,5....

  Het verschilt allemaal niet zo veel.

  Met kinderen in huis heb je andere prioriteiten dan iemand zonder kinderen. Dat heb je er wel of niet voor over. Het aantal maakt dan weinig uit...

 • Fenix

  Eens!

 • Soccer-Mom

  bovenstaande geldt eigenlijk al als je samen 1 kindje wilt.... haha!

 • Sylvie78

  Ik heb er 3 en doe het allemaal alleen. Dochter van 8 zoontje van 4 en dochtertje van een week oud. Druk ? Jazeker ! Maar ik geniet en ben super happy met mijn grote gezinnetje

 • proudmamaof-l,s,l,v

  Lijkt wel of dit door een zeer gefrustreerde moeder is geschreven. Laat iedereen hier lekker genieten en dromen van de toekomst. Na 4 kindjes die in mijn buik zijn overleden, mag er na 6 jaar toch nog een derde komen. Je neemt geen kinderen, je mag ze krijgen en dankbaar zijn.

 • Barbamammie79

  En zo is het.

 • mar550

  Ik denk eerder dat het geschreven is door een kinderloze carriere dame van 40 die een moeder niet begrijpt. Echt een walgelijk onterend artikel.

 • rlyblue

  Men zegt niet voor niets met één kind ben je een stel met een kind, met twee kids een gezin en met drie kids een bedrijf

 • Mamavandriedametjes

  Haha, leuk!

 • Shrimp

  Nog nooit gehoord en met meer? Een multinational haha

 • Barbamammie79

  En wat ben je dan met 5 kids? Een dorp?

 • Shrimp

  Toch apart dan 3 kinderen meteen veel is.. Wij willen dan graag een megagezin met een bus en gelukkig heeft onze lokale benzinepomp 18kg wasmachines staan . ( why...Seriously... Wie gebruikt dat? In ons dorpje)

 • nog-even!

  Heel eerlijk gezegd zie ik ook mét een korreltje zout geen humor of nut in deze flauwekul

 • Linda-Veronique

  Ik ook niet! Verheug me juist heel erg op de tijd die komen gaat!

 • Nx4

  Nou ik heb 3 kinderen en ik herken niks ervan eigenlijk , mijn man is vaak pas savonds laat thuis dus het avond eten en naar bed brengen komt vooral op mij neer en dat gaat me toch aardig goed af al zeg ik het zelf. Tuurlijk is het druk in huis zeker met mijn 3 tornados maar dat hoort erbij ook. Ik vind het zelfs zo leuk dat ik voor een 4de en wie weet dsn nog voor een 5de wil gaan.

  Heerlijk een groot gezin zou het niet willen missen.

 • Babybaby2017

  Overdrijven is ook een vak apart...

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50