Je baby kalmeren? In Londen heb je nu een babyspa!

Je baby kalmeren? In Londen heb je nu een babyspa!

Het ziet er vooral heel erg snoezig uit: een baby die in het water drijft met behulp van een opblaasbare band waar alleen z’n hoofd uitsteekt. Dit hydrotherapiezwembad is een van de behandelingen aangeboden bij een babythermen in Londen.

De opblaasbare nekring die wordt gebruikt bij de baby, ook wel bekend als een Bubby, werd ontworpen door spaoprichter Laura Sevenus en haar man, aldus Mirror. Het helpt baby’s om hun omgeving te verkennen zonder vastgehouden te worden of plat te liggen.

Charlotte Davis, die in de spa werkt, legt uit: 'Wanneer een baby geboren is voelen ze zich eerst als een ‘bal’, ze weten niet dat ze een linkerkant, rechterkant, achter en voor hebben. We houden ze voortdurend vast of leggen ze op hun rug - er is altijd iets wat ze aanraakt. Dit drijfmechanisme creëert een gevoel van blijdschap - het is de eerste keer dat ze rechtop ‘staan’.' Genieten
Chelsea, een moeder van twee kinderen die haar baby naar de spa nam, zei: ‘M’n zoontje was echt stil en superrustig de eerste minuut toen hij in het water was. Hij concentreerde zich en paste zich aan aan de omgeving. Het personeel zei dat alle baby’s dat doen. Toen begon hij te bewegen: zijn benen bewogen en hij spatte met zijn armen en het zag eruit alsof hij echt aan het genieten was. 

De halsring veroorzaakte geen ongemak. Het ziet er een beetje vreemd uit op de video's en foto's als je niet precies kunt vertellen hoe het om het hoofdje van de baby is gedaan, en sommigen suggereren dan ook dat het lijkt alsof het de baby verstikt. De band raakt zijn nek helemaal niet aan, alleen aan de achterkant, en zijn wangen en kin rusten op de ring. Het duurde maar een paar seconden om ‘m om te doen en hij was tijdens de hele ervaring helemaal niet ongemakkelijk. Ik kan niet wachten voor hem om terug te gaan omdat ik weet dat hij het weer leuk zal vinden.’

Laura Sevenus heeft meer dan veertig jaar ervaring in het leveren van veilige wateromgevingen voor baby's.

Wat vind jij van dit idee? Zou jij met je baby hierheen willen als dit ook in Nederland was?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter!

Beeld: HarlowandHarlen.com

Tags: spa, baby,

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

8 leden zijn nu online
Aanmelden