Is het veilig om je kindje buiten te laten slapen?

Is het veilig om je kindje buiten te laten slapen?

De warmte van de laatste tijd zorgt soms voor bloedhete slaapkamers. Dus waarom laat je je baby overdag niet buiten laten slapen? Maar is dat eigenlijk wel veilig genoeg?

Binnen kan de temperatuur behoorlijk oplopen tijdens warme dagen, vooral tijdens een hittegolf. Dan is de verleiding groot om buiten een verkoelend briesje op te zoeken (als die er al is).

Discussie

Ook toen mijn kids nog klein waren, leek het me handig als ik ze buiten hun dutjes liet doen als het binnen niet meer uit te houden was. Kids onder zeil en ik met wat tijdschriften ernaast in de schaduw…

Op Mumsnet brak onlangs een discussie los of het wel veilig is om tijdens warme dagen je kind buiten te laten slapen. Laat je ze dan bijvoorbeeld alleen, terwijl jij binnen nog even de was doet? En hoe zit het met insecten of een hitteslag?

Advies

Volgens expert Elizabeth Duff is het veilig om je baby buiten te laten slapen als dat koeler is dan binnen, maar is het wel nodig om voorzorgsmaatregelen te nemen.

 • “Zorg ervoor dat je baby, dreumes of peuter in de schaduw ligt en controleer regelmatig of ze niet oververhit raken.”
 • Slaapexpert Maryanne Taylor vindt het ook belangrijk om regelmatig je kind te checken. “Gebruik zelfs in de schaduw een parasol of een zonnescherm. Zorg ook dat ze de juiste kleding aanhebben. Als je ziet dat ze gaan zweten of rood aanlopen, zet je kind weer binnen.”
 • Bij baby’s die ouder zijn waarschuwt ze dat een andere slaapplek hun slaaproutine in de war kan brengen. “Bij baby’s die ouder zijn dan vijf maanden lijkt het erop dat hun ledikant voor een kwalitatief betere slaap kan zorgen.” Buiten slapen kan voor te veel afleiding zorgen.

Laat jij je kind buiten zijn slaapje doen met dit weer?

Lees ook:

Zweedse kinderarts: 'Leg nooit een deken over een kinderwagen heen tegen de zon'
Zó houd je je baby koel en krijg je 'm in slaap met de hitte!

Bron: HuffingtonPost

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


 • Jvb

  Ze sliepen op de opvang altijd buiten, zomer en winter. Thuis ook regelmatig gedaan in de kinderwagen, ook in de buggyzit toen ze wat ouder waren. In de zomer nooit een muggennetje oid gebruikt, en ook nooit een muggenbeet opgelopen. Ze sliepen buiten nog beter dan binnen.

  En ja, je laat ze alleen als je de was gaat doen. Net zoals je ze alleen laat als ze op hun kamer liggen en je gaat de was doen. Je hoeft echt hun handje niet vast te houden als ze slapen

 • Nog-even!

  Gebruik een muggennet, zodat insecten en katten niet gemakkelijk bij je kindje komen...

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50